Imbierinis namelis

Jums reikės:imbierinis namelis

  • 1 kg miltų;
  • 400 g sviesto;
  • 400 g cukraus;
  • 2 šaukštų skysto medaus;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 citrinos;
  • 1 šaukštelio malto imbiero;
  • 2 šaukštelių malto cinamono;
  • 1 šaukštelio maltų gvazdikėlių;
  • 2 šaukštų plaktos grietinėlės;
  • 4 šaukštelių kepimo miltelių.

Papuošti galite įvairiaspalviais maistiniais dažais, tortų puošmenomis, guminukais ar kitais smulkiais saldumynais.

Gaminimas

Prieskonius suberkite j medų ir išmaišykite. Atskirai išsukite sviestą su cukrumi, įmaišykite kiaušinį, paskui medų ir gerai išplaktą grietinėlę.

Subėrę kepimo miltelius ir miltus viską dar kartą gerai permaišykite. Tešlą per naktį palikite šaldytuve.

Iš popieriaus ar kartono išsikirpkite namelio dalis: keturias plokštumas sienoms, dvi stogui ir keturias kaminui. Tai – tik pradžia. Išlaisvinkite vaizduotę ir nebijokite eksperimentuoti.

Tešlą iškočiokite iki maždaug 0,5 cm storio, išpjaukite namelio dalis ir dėkite jas į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kartu galite išsikepti ir tvorą nameliui apjuosti, kelias eglutes, žvaigždučių, širdelių…

Kepkite iki 225 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol dailiai paruduos.

Statybas pradėkite, kai meduoliai visiškai atvės. Laukdami pasigaminkite glajų: į kiaušinio baltymą suberkite cukraus pudrą, įvarvinkite kelis citrinų sulčių lašus ir plakite, kol gausite standžią masę.

Glajumi sulipdę namelio sienas palūkėkite, kol jos gerai sustings. Tada uždenkite stogą ir dar palaukite. Kai namelis sutvirtės, imkitės dekoravimo. Stogą, langus ir kiemelį aplink namą gausiai papuoškite baltutėliu kaip sniegas glajumi, nuo pastogės tegul tįsta varvekliai, o virš durų pakabinkite iš žalio glajaus pagamintą eglišakių vainiką, papuoštą smulkiais spalvingais saldainiais.

Greta namelio pasodinkite meduolinių eglučių, suręskite tvorą, nulipdykite porą besmegenių.

Reklama: Dekoracijos

Autorius:Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.