Ingredientai:
Šamo filė be odos – 500 g
Kiaušiniai – 2 vnt.
Malti džiūvėsiai – 4-5 šaukštai
Tarkuotas kietasis sūris – 2 šaukštai
Kapotos petražolės – pluoštelis (galima naudoti ir džiovintas)
Sviestas – 50 g
Jūros druska
Malti juodieji pipirai
Gaminimo būdas:
- Pasiruoškite du gilius dubenėlius. Viename suplakite du kiaušinius, antrame – sumaišykite maltus džiūvėsius, petražoles ir sūrį.
- Supjaustykite šamo filė plonomis 2-3 cm juostelėmis. Žuvies juosteles apvoliokite džiūvėsiuose, kiaušinių plakinyje, vėliau vėl džiūvėsiuose. Taip paruoškite visas šamo filė juosteles.
- Įkaitinkite keptuvę, įdėkite gabalėlį sviesto kepimui. Į įkaitusią keptuvę sudėkite apvoliotas džiūvėsiuose žuvies juosteles. Kepkite 3-5 min iš abiejų pusių, kol žuvis taps apskrudusi, su aukso spalvos plutele.
Svarbi pastaba: Neperkepkite žuvies! Šamo filė paruošti pakanka 10 minučių.