Išlydyti šaukštą sviesto, sudėti smulkiai supjaustytą svogūną ir apie 0,5 kg nuplautų nesmulkintų špinatų lapelių. Kai svogūnai kiek pagelsta, įpilti truputį vandens ir troškinti. Atskirai su sviestu pavirinti Šaukštą miltų, įpilti karšto pieno, įdėti grietinės ir Šiek tiek cukraus, druskos ir tokiu padažu užpilti troškintus špinatus. Prie troškintų špinatų tinka kepti kiaušiniai ir virtos bulvės. Taip pat troškinti špinatai tinka su virtomis pupelėmis.
Iš troškintų špinatų galima paruošti ir špinatų maltinius. Troškinant špinatus maltiniams, visai nepilame vandens, jie vis pamaišant troškinami savo sultyse. Į ištroškintus špinatus pridedame sumaltų džiūvėsėlių, kiaušinį, šiek tiek cukraus, druskos ir išmaišome. Po to kabiname šaukštu paruoštą masę ir pavoliojame džiūvėsėliuose suformuodami nedidelius pailgus maltinukus. Jie iš abiejų pusių apkepami svieste. Patiekiami su virtomis bulvėmis ar virtomis pupelėmis.