Pastai pagaminti reikės 0,5 kg obuolių, 300 g salierų gumbų ,1,5kg morkų, 1 kg svogūnų, 200 g petražolių šaknų, 1,5 kg pomidorų.
Obuolius, morkas, salierus, petražolių šaknis nuvalome (nuskutame, nulupame), sutarkuojame burokine tarka ir sudedame į emaliuotą puodą,
užpilame litru vandens ir troškiname, užbėrę po šaukštą druskos ir cukraus. Svogūnus susmulkiname, pakepiname aliejuje ir sudedame į indą, kuriame troškiname daržoves su obuoliais. Kartu sudedame ir pomidorų tyrę (blanširuotus, nuluptus ir susmulkintus pomidorus). Mišrainę maišydami kaitiname ant silpnos ugnies 10-15 min., sudedame į paruoštus konservavimui stiklainius ir užsukame metaliniais dangteliais.
Ši pasta tinka prie žuvų, silkių, duonos, bet jeigu turime kur laikyti šviežius obuolius, salierų gumbus, morkas ir kt, geriau juos vartoti natūralius, neperdirbtus. Tik iš bėdos, kai negalime kitaip apsirūpinti žiemai daržovėmis, jas verta konservuoti.