DARŽOVIŲ, VAISIŲ PASTA

Pastai pagaminti reikės 0,5 kg obuolių, 300 g salierų gumbų ,1,5kg morkų, 1 kg svogūnų, 200 g petražolių šaknų, 1,5 kg pomidorų.
Obuolius, morkas, salierus, petražolių šaknis nuvalome (nuskutame, nulu­pame), sutarkuojame burokine tarka ir sudedame į emaliuotą puodą,

užpilame litru vandens ir troškiname, užbėrę po šaukštą druskos ir cukraus. Svogūnus susmulkiname, pakepiname aliejuje ir sudedame į indą, kuriame troškiname daržoves su obuoliais. Kartu sudedame ir pomidorų tyrę (blanširuotus, nuluptus ir susmulkintus pomidorus). Mišrainę maišydami kaitiname ant silpnos ugnies 10-15 min., sudedame į paruoštus konservavimui stiklainius ir užsukame me­taliniais dangteliais.
Ši pasta tinka prie žuvų, silkių, duonos, bet jeigu turime kur laikyti šviežius
obuolius, salierų gumbus, morkas ir kt, geriau juos vartoti natūralius, neper­dirbtus. Tik iš bėdos, kai negalime kitaip apsirūpinti žiemai daržovėmis, jas verta konservuoti.

 

 

Author: valdymas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.