Sušaldytą, nuplautą žuvų file įtriname mairūnais arba žuviai skirtų prieskonių mišiniu (pvz."chmeli-suneli") ir palaikome, kol patroškinsime ruoželiais supjaustytas daržoves (tinka įvairios, bet tik ne kopūstai). Į vandenį įpilame truputį aliejaus. Po kelių minučių į puodą sudedame žuvis (porcijai — maždaug 100 g žuvų ir 200 g daržovių).
Troškiname ant mažos ugnies maždaug 20 min. Sudėję į lėkštes užberiame supjaustytų petražolių lapelių.
Žuvis galime troškinti ir su obuoliais. Geriausiai tinka rūgštūs antaniniai. Obuolius supjaustome į keturias šešias dalis, išimame sėklines ir sudedame į troškintuvą, pateptą aliejumi. Dedame sluoksnį obuolių, sluoksnį žuvų file. Porcijai — 200 g žuvų ir 100 g obuolių. Troškiname maždaug 20 min. Pabaigoje įpilame grietinės (20 g porcijai). Sudėję į lėkštes, nepamirškime užberti petražolių lapelių.
Jeigu troškiname jūros žuvis, vietoj obuolių tiks ir pomidorai arba jų pasta (porcijai– 200 g žuvų ir 200 g pomidorų ar 40 g pastos). Pomidorus prieš troškinimą blanširuojame (kad galėtume nulupti odelę) ir supjaustome skiltelėmis.