Kaip kovoti su namuose apsigyvenusiomis skruzdėlėmis

Skruzdėlės. Efektyvus būdas skruzdėlėms naikinti — tai mielės. Paimkite graikinio riešuto didumo mielių gabalėlį, ištrinkite su šaukštu cukraus ir šlakeliu vandens

(galite įmaišyti šiek tiek medaus arba uogienės). Masalą sudėkite į tuščias degtukų dėžu­tes ir pusiau praviras išdėliokite skruzdžių pamėgtose vietose. Po kelių dienų skruzdės išnyks.

Jeigu norite bufete, kuriame laikomi produktai, išnaikinti skruz­des, tai kampuose padėkite po gabalėlį borakso tirpale pamirkyto cukraus.

Naminėms rudosioms skruzdėms naikinti geriausiai tinka bo­raksu apnuodytas maistas. Masalai gaminami šitaip: į emaliuotą švarų indą įpilkite stiklinę pakaitinto iki 60°C vandens, įpilkite šaukštą borakso, įdėkite šaukštą medaus ir penkis šaukštus cuk­raus. Maišykite tol, kol viskas ištirps. Tirpalą išpilstykite po du arba tris arbatinius šaukštelius į švarias nedideles lėkštutes arba dangtelius ir išdėliokite skruzdžių pamėgtose vietose. Masalą keiskite kas 7-10 dienų. Naikindami skruzdes, visus maisto produktus paslėpkite.

Skruzdes atbaido nerafinuotas saulėgrąžų aliejus. Kad jos nepultų prie maisto produktų, išorinius indų ir maišelių, kuriuose laikomi produktai, kraštus patepkite saulėgrąžų aliejumi.

Kreidos milteliai taip pat atbaido skruzdes. Sutrinkite gabalą kreidos ir miltelius pabarstykite tose vietose, iš kur jos lenda.

Atsiradus rūsyje skruzdžių arba kitokių vabzdžių, jų pamėg­tose vietose gausiai pabarstykite druskos.

Arčiau su skruzdelėmis galima susipažinti čia: http://lt.wikipedia.org/wiki/Skruzdėlės

Taip pat skaitykite „Kai darže įkyri skruzdės” https://patariame.lt/?p=500

Taip pat skaitykite „Naikiname tarakonus, blakes ir skruzdėles” https://patariame.lt/?p=2937

Boraksas kitaip dar vadinamas natrio boratas, natrio tetraboratas arba dinatrio tetraboratas, o pagal IUPAC natrio tetraborato dekahidratas . Formulė: Na2B4O7·10H2O :   http://lt.wikipedia.org/wiki/Boraksas

Boro rūgštis – silpna rūgštis. Formulė: B(OH)3 http://lt.wikipedia.org/wiki/Boro_rūgštis

Boro rūgšties ir borakso (natrio tetraboratas) galima nusipirkti http://www.avsista.lt/lt/

Author: Autorius

1 thought on “Kaip kovoti su namuose apsigyvenusiomis skruzdėlėmis

  1. Sveiki
    Gal pasakytumete kur galima nusipirkti borakso milteliu nu niekaip nerandu kur.
    Aciu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.