Nuo seno žmonės įvairias ligas gydo aviečių preparatais. Nustatyta, kad aviečių sultyse daug cukraus, organinių rūgščių, vitaminų B,C ir karotino. Aviečių sultyse esanti salicilo rūgštis skatina prakaitavimą ir gydo uždegimines ligas, todėl šiomis sultimis patariama gydyti karštinę, peršalimo ir infekcines ligas, anginą, faringitą ir kt. Aviečių sultyse taip pat gausu ir folio rūgšties, kuri padeda krešinti kraują. Šios sultys yra vertinamos ir todėl, kad jose daug geležies, cinko, vario, mangano ir kobalto. Aviečių sulčių patariama gerti sergantiems anemija, sveikstantiems po sunkių ligų ir nusilpus organizmui. Jos gerina apetitą, malšina pilvo skausmus, skatina virškinamojo trakto ir skrandžio darbą. Liaudies medicinos žinovai nuo seno aviečių sultimis gydė hipertenziją ir aterosklerozę. Susmulkintų aviečių lapų antpilu sergantiems stomatitu ir angina patariama skalauti burną bei gerklę, o taip pat šio antpilo kompresais gydyti pūlines žaizdas ir kitas odos ligas. Šiuo antpilu patariama gydyti hemorojų, tiesiosios žarnos trūkinėjimus ir ginekologines ligas. Aviečių sultys skatina šlapimo išsiskyrimą, palengvina atsikosėjimą ir mažina aukštą kūno temperatūrą. Aviečių sulčių patariama gerti pagyvenusiems žmonėms, nes jos skystina kraują ir neleidžia susidaryti trombams.