Gėlės puikiai tinkančios į tamsų kampą

Kiekvienuose namuose norisi žalumos. Dažnas komponuoja gėles ant palangės ar netoli šviesos šaltinio. Tačiau ką daryti jei norėtumėte pagyvinti buto dalį toliau nuo lango? Kokias gėles rinktis ir kaip jas prižiūrėti, kad žaluma džiugintų visus metus? Štai jums trys gėlių idėjos namams:

  1. Sansevjera. Dar kitaip žinoma kaip uošvienės liežuvis. Tai gėlė aukštais ilgais lapais , užauginti iki 2 metrų. Retu atveju jos pražysta, bet tik jei sudaromos itin puikios gyvenimo sąlygos. Ji visiškai nereikalauja dėmesio ir puikiai auga sausroje. Visgi nereikėtų jos per laistyti, nes ji greit sunyks. Sansevjerų būna įvairių rūšių. Vienos turi šviesiai žalius lapus, kitos tamsiai, o trečios gali būti ir margesnės. Pavyzdžiui žali lapai su geltonu apvadu.

  2. Zamiokulkas. Dar kitaip žinomas kaip pinigų medis. Pinigų medžių būna įvairių rūšių, tačiau Lietuvoje labiausiai paplitęs žaliasis zamiokulkas. Tai svogūninė gėlė kuri puikiai auga sausroje ir su mažai šviesos. Zamiokulkui nereikia daug vietos ir užtenka truputį palietą kartą per kelias savaites. Karštesniu laikotarpiu liejimą galima padažninti jei matome, kad augalas vysta. Pinigų medžiai labiau auga į plotį nei į aukštį. Jie vis leidžia naujas šakeles ir augina svogūnus, todėl su laiku jam reikės vis daugiau vietos.

  3. Dracena. Tai kambarinė gėlė priklausanti palmių kategorijai. Jos užauga itin aukštos, tačiau su tinkama priežiūra ir genėjimu gali išlikti jūsų norimo dydžio. Jos nėra reiklios šviesai, todėl gali laisvai būti šešėlyje. Dracenos nemėgsta didelių drėgmės svyravimų, todėl reikėtų jas laistyti reguliariai. Geriausia šiek tiek palieti kai tik pradžiūsta žemė. Labai nemėgsta per didelės drėgmės, ar tiesioginės saulės spindulių.

Šios puikios gėlių idėjos namams padės atnaujinti ir pagyvinti namus. Visas gėles galėsite ramiai palikti išvykdami atostogų ir rasite puikiausiai žaliuojančias. Na, o svarbiausia, nepamirškite kartas nuo karto papildomai pamaitinti augalų trąšomis.

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.