Paskolos verslui palankiomis sąlygomis

Kylant Lietuvos ekonomikos lygiui bei augant verslumui reikalingos modernios ir prieinamos priemonės padedančios verslui kurtis ir klestėti. Žinoma neatsiejama verslo dalis yra finansai. Finansavimo gavimas ir apyvartinių lėšų užtikrinimas yra pastovus naujo verslo galvos skausmas, keliantis nemažai rūpesčių. Tačiau gera žinia yra ta, kad vis lengviau galima rasti įvairių verslo finansavimo šaltinių.

 

Paskolos verslui palankiomis sąlygomis

 

Ne veltui pastaraisiais metais daugėja alternatyvių verslo finansavimo būdų, kurie leidžia skolintis palankesnėmis sąlygomis bei gauti lankstesnius pasiūlymus. Vienas iš ypač greit augančių yra faktoringas. Faktoringas tai finansavimo sritis kuri remiasi išrašytomis sąskaitomis klientams. Kitaip tariant, verslas už suteiktas prekes ir paslaugas išrašo sąskaitą klientui, kurią vėliau perduoda faktoringo bendrovei. Faktoringo bendrovė, savo ruožtu dar tą pačią dieną perveda iki 90 % siekiantį avansą verslui.

 

Kur čia paslėptas kabliukas? Jo paprasčiausiai nėra. Tiesiog klientas sąskaitą apmoka faktoringo bendrovei, kuri atskaičiusi mokesčius perveda likusią mokėtiną sumą verslui. Įmonėms tai yra itin naudinga, nes ne tik gauna sąskaitų apmokėjimą iškart, bet ir atsikrato sąskaitų administravimo. Priešingu atveju, sąskaitų apmokėjimo terminas gali siekti iki 90 dienų ir verslas būtų priverstas laukti, kol klientas apmokės išrašytą sąskaitą.

 

Faktoringo būdu, verslas nuolat turi apyvartinių lėšų ir gali lengviau išpildyti savo įsipareigojimus bei sparčiau vykdyti plėtros planus.

 

Nebankinė paskola verslui

 

Nebankinė paskola verslui gali būti labiau pritaikoma prie jo poreikių ir lanksčiau žiūrėti į terminus. Trumpalaikės paskolos verslui gali būti suteikiamos be turto įkeitimo, pasitelkiant laidavimą ar įkeičiant turtą. Paskola verslui be turto įkeitimo yra itin geidžiama jaunų įmonių, kurios nepaisant savo sėkmingos veiklos dar neturi sukaupusios turto.

 

Geriausios nebankinio skolinimo bendrovės orientuojasi ir žiūri į verslą kaip į partnerį, kuriam gali padėti surasti finansavimo sprendimus ir skatinti augimą.

 

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.