Pasirūpinkite pėdomis

pedosBlogai pasirinkta avalynė, nesveikas gyvenimo būdas, bakterijos, nusilpęs imunitetas – priežastys, dėl kurių atsiranda įvairiausios pėdų problemos. Be kita ko jas išspręsti galite ir pasidarydami burnos skalavimo skysčio vonelę.

1. Pėdų grybelis Jei jus vargina pėdų grybelis, pasidarykite burnos skalavimo skysčio vonelę pėdoms. Pamirkykite joje pėdas maždaug pusvalandį. Procedūrą pakartokite kelias dienas iš eilės ir problema turėtų išnykti.

2. Nuospaudos Jei nuo ilgo vaikščiojimo ar nepatogių batų atsirado nuospaudų – jas išgydyti galima ir natūraliomis priemonėmis. Paimkite svogūną, supjaustykite jį griežinėliais ir pamirkykite obuolių acte. Išmirkusius svogūno gabalėlius padėkite ant nuospaudų ir apvyniokite pėdą, kad griežinėliai liktų savo vietose. Galite laikyti per naktį.

3. Podagra Podagra dažniausiai pažeidžia didžiojo piršto antrąjį sąnarį. Jei pajutote toje vietoje skausmus, pirmiausia keiskite mitybą – atsisakykite riebaus maisto, cukraus ir alkoholio. Taip pat rekomenduojama kas rytą išgerti stiklinę vandens su puse šaukštelio valgomosios sodos.

4. Skausmas Jei pajutote skausmą kulne, geriausiai jums padės paprastas ledo kompresas. Jis nuramins ir užšaldys skausmą. Jums taip pat gali padėti masažas arba pėdų tempimo pratimai.

5. Sukietėjusi oda Jei ant kulnų sukietėjo oda, galite išmėginti voneles. Geriausiai tinka vonelės su vandenilio peroksidu. 4 valgomuosius šaukštus vandenilio peroksido įpilkite į pusantro litro vandens. Gautame mišinyje pamirkykite kojas 15 minučių, o tuomet švelniai patrinkite pemzos gabalėliu.

Parengta pagal:http://sveikata.lrytas.lt/

Author: Autorius

1 thought on “Pasirūpinkite pėdomis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.