Cinamonas

cinamonasPastebėta, kad žmonės, dirbantys patalpose, kuriose malamas ir fasuojamas cinamonas, neserga gripu. Mokslininkai išaiškino šį fenomeną. Pasirodo, cinamonas naikina virusus ir bakterijas.
Kad organizmas būtų atsparesnis peršalimo ir virusinėms ligoms, specialistai pataria į nedidelius dubenėlius ar plačius puodelius įberti po tris šaukštus malto cinamono ir indus išdėlioti kambaryje. Dešimt kvadratinių metrų plote reikėtų vieno indo. Bent kartą per savaitę cinamoną būtina pamaišyti – poveikis bus stipresnis.Po pusmečio cinamoną išpilti ir įberti šviežio, o dar geriau, jei prieskonis bus keičiamas dažniau. Tikinama, kad bent metus kambaryje palaikius dubenėlius su tuo kvapiuoju prieskoniu visa šeima nesirgs gripu.Cinamonu dažniau gardinti patiekalus patartina sveikstantiems po ligos ir pagyvenusiems žmonėms – jis padeda atgauti jėgas, stiprina širdį.Peršalus rekomenduojama pusę šaukštelio cinamono užpilti stikline virinto šilto vandens, įberti ant peilio galo maltų juodųjų pipirų, įdėti šaukštelį medaus ir gerti kas tris keturias valandas.Cinamonas itin populiarus indų medicinoje. Jis gerina kraujotaką, kelia spaudimą, sušildo kūną, padeda greičiau pasveikti. Cinamonas valo organizmą, ramina nervų sistemą, slopina kosulį.Cinamonas ir tradicinėje medicinoje vartojamas nuo pykinimo, vidurių pūtimo, žarnyno infekcijų ir dieglių, gerklės uždegimo, užkimimo. Šiame prieskonyje labai daug proantocianidino – vieno stipriausių antioksidantų. Gerai žinoma, kad ši medžiaga stabdo aterosklerozės
atsiradimą, neutralizuoja daugelį toksinų.
Cinamonas tinka diabetikams – jis reguliuoja cukraus kiekį kraujyje. Tai jau įrodyta mokslininkų…

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.