150 g moliūgo, l didelis obuolys (150 g), du nedideli pomidorai, šaukštelis supjaustytų petražolių lapų.
Moliūgą sutarkuojame burokine tarka, obuolius ir pomidorus nuplauname ir supjaustome. Viską išmaišome su grietine ir aliejumi, užberiame petražolių.
250 g moliūgo, 200 g obuolių, skiltelė česnako, 2 šaukštai smulkiai supjaustytų krapų, aliejaus.
Gabalėliais supjaustytą moliūgo minkštimą sumetame į verdantį vandenį, į kuri įpilta koks šaukštas aliejaus. Kelis kartus leidžiame užvirti ir išimame. Obuolius nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir trumpai patroškiname įpylę vandens, kuriame apvirėme moliūgus. Kai suminkštės, sudedame moliūgus, išmaišome, nukeliame nuo ugnies, pridedame susmulkinto česnako, krapų.