Apie dietas

mitybos_piramideSuprantamas kiekvienos moters noras pavasarį atrodyti gražiau. Griebiamasi pačių įvairiausių priemonių, kad būtų pasiekti norimi rezultatai, tačiau vertėtų pagalvoti apie efektyviausią būdą. “MediCA klinikos“ gydytojas gastroenterologas Algirdas Ališauskas pataria, kaip nepasiklysti tarp įvairiausių dietų ir išsirinkti tinkamiausią būdą lieknėti.

Atkinso, Kopenhagos, Dukano, vegetarinių patiekalų, pagal amžių, kefyro, gydomasis badavimas – dietų pavadinimų galime rasti pačių įvairiausių, tačiau efektyviausia dieta – tai protingas, su mitybos specialistu suderintas valgiaraštis, kuriame netrūksta jokių žmogaus organizmui reikalingų maisto medžiagų. Juo remiantis lieknėjama sveikai, t. y., dėl staiga pasikeitusių mitybos įpročių nekyla jokių sveikatos sutrikimų, o numesti kilogramai negrįžta.

Nusprendus sulieknėti pirmiausia būtina susirinkti kuo daugiau informacijos – pasikonsultuoti su specialistu ir pasidaryti vienokius ar kitokius organizmo tyrimus, jei yra būtinybė. Protingiausia pasirinkti specialiai jums paskirtą mitybos režimą, o ne remtis draugų ar kaimynų patirtimi. Norint pasiekti efektyvesnių rezultatų pakoreguotą mitybą reikėtų derinti su fiziniu aktyvumu ir neprarasti užsispyrimo, kantrybės bei motyvacijos.

Norėdamos tik šiek tiek pakoreguoti savo kūno linijas specialių dietų laikytis nebūtina, užtenka tik pakoreguoti mitybą. Rekomenduojama tai daryti pamažu, kad organizmas spėtų persiorientuoti, priprasti prie pokyčių.

Vietoj riebaus, sunkiai virškinamo, kaloringo maisto, saldėsių ir patiekalų iš bulvių vertėtų rinktis daržoves, vaisius, įvairias kruopas, liesą mėsą, žuvį, augalinės kilmės riebalus. Patariama valgyti obuolius, kriaušes, brokolius, kalakutieną, neriebų jogurtą, gerti žaliąją arbatą, neštai produktai, skatinantys greitesnę medžiagų apykaitą. Nepamirškite ir aktyvesnio fizinio krūvio.

Rinkitės ne tik sveikesnius, lengviau virškinamus maisto produktus, bet ir mažinkite porcijas. Stenkitės valgyti reguliariai, kiekvieną dieną panašiu metu, nepamirškite gerti pakankamai vandens (apie 2 litrus per dieną).

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.