PICA SU DARŽOVĖMIS

Aštresnių ir egzotiškų patiekalų mėgėjams siūlome išbandyti vegetarišką picą. Tešlai reikia 2 stiklinių miltų (juo tamsesnių, juo sveikiau), 0,5 šaukštelio kepimo miltelių. Tešlą išminkome su pienu, lygiom dalim išmaišytu su aliejumi (šio skysčio reikia maždaug stiklinės).

Gerai išminkę tešlą suformuojame paplotėlius picai. Juos sudedame į žemas formas (kaip tortams kepti), kurias prieš tai patepame aliejumi. Tešlos viršų kiek subadome šakute ir apkepame karštoje orkaitėje. Paruošiame padažą iš miltų ir aliejaus, kuriame pakepintas susmulkintas svogūnas. Į padažą prideda­me tirštos pomidorų tyrės, šiek tiek daržovių sultinio, kmynų, mairūnų, kitų pries­konių. Kai padažas užvirs (jis turi būti tirštas), užpilame jį ant picos paplotėlių, po to sudedame „makaronais" susmulkintų ankštpipirių, apkepintų aliejuje (jų reikia l—2), pomidorų skiltelių, tarkuoto fermentinio sūrio, prieskoninių žalumy­nų ir dar pakepame kokias 10 min., kad sūris apsilydytų.

Šis patiekalas nėra itin vertingas, bet kartkartėmis, įvairumo dėlei, galime jį sau pasitiekti.

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.