Mėsos patiekalai kūdikiams

babyPirmoji mėsos tyrė
50 g virtos mėsos/paukštienos
1 arbatinis šaukštelis nerafinuoto aliejaus be jokių priedų
druska su jodu

Išvirtą šiltą mėsą/paukštieną 2–3 kartus permalkite pro tankų mėsmalės sietą. Sumaltą mėsą perspauskite per verdančiu vandeniu perlietą sietelį. Įdėkite aliejaus ir kruopščiai išmaišykite. Į šviežiai pagamintą daržovių tyrę įmaišykite 2 arbatinius šaukštelius mėsos tyrės, po 2–3 dienų – 4 šaukštelius. Taip mėsos kiekį didinkite iki visos porcijos, t.y. 30–50 g vienam kartui (kartu mažinkite daržovių tyrės kiekį).

Vaikiška tyrelė su veršiena
200 gramų veršienos
3 bulvės
2 vienetai petražolių šakelių
1 morka
3 žiedinių kopūstų žiedeliai

Išvirkite veršiuko mėsą, atskirai išvirkite bulves, morkas ir žiedinio kopūsto žiedelius. Baigiant virti daržovėms, suberkite susmulkintus petražolės lapelius. Išvirtą mėsą ir daržoves gerai sutrinkite smulkintuvu.

Mėsos suktinukai su slyvomis
500g kiaulienos/veršienos nugarinės arba kumpio
džiovintų slyvų
aliejaus
druskos
stiklinė karšto vandens

Mėsą supjaustykite plonai griežinėliais, išmuškite, pabarstykite druska. Ant mėsos dėkite nuplautas džiovintas slyvas, susukite ir persmeikite mediniu dantų krapštuku, kad neišsivyniotų. Užpilkite karštu vandeniu iki pusės ir troškinkite ant nedidelės ugnies. Patiekti su šviežiomis ar troškintomis daržovėmis.

Parengta pagal:

http://www.pasveik.lt/naujausi-medicinos-straipsniai/mesa-vaiko-valgiarastyje

Autorius:Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.