Šarminantys produktai koronaviruso profilaktikai

 

Koronavirusas nėra naujas reiškinys ir medicinoje šis virusas yra žinomas jau gana seniai. Coronavirus [kǝ-roʹnǝ-viʺrus] Pirmąjį koronavirusą, paukščių infekcinį bronchito virusą, 1937 metais atrado Fred Beaudette ir Charles Hudson. 1967 metais  June Almeida  ir David Tyrrell elektronine mikroskopija tyrė virusų, kurie, kaip žinoma, sukelia žmonių peršalimą, štamus ir aptiko daleles, primenančias paukščių infekcinį bronchito virusą. Almeida sukūrė terminą „koronavirusas“ nuo lotynų kalbos žodžio corona, kuris reiškia „karūna“, nes šių virusų glikoproteino šakos buvo panašios į saulės vainikėlį – karū (žiūrėkite paveikslėlį).

Viruso atmainos (mutacijos), kurios užkrečia žmones, paprastai sukelia lengvus simptomus, tačiau visai neseniai gyvūnų koronavirusai sukėlė sunkios žmonių kvėpavimo takų ligos protrūkius, įskaitant sunkaus ūminio kvėpavimo sindromo (SARS), Vidurinių Rytų kvėpavimo sindromo (MERS) ir koronaviruso ligos (COVID-19) protrūkius. (Henry, R. (2020). Etymologia: Coronavirus. Emerging Infectious Diseases26(5), 1027. https://dx.doi.org/10.3201/eid2605.et2605.)

Šioje publikacijoje skelbiama, kad koronaviruso pH kinta ribose nuo 5,5 iki 8,5. Remiantis plačiai žinomomis šarminės mitybos rekomendacijomis koronaviruso prevencijai rekomenduotina vartoti kuo daugiau šarminių produktų, kurių pH yra aukštesnis nei šio viruso.
Štai keletas rekomenduotinų produktų:
Laimas (Žalioji citrina) – 8,2pH,
Mandarinas – 8,5pH,
Mangas – 8,7pH,
Apelsinas – 9,2pH.
Citrina – 9,9pH,
Ananasas – 12,7 рH,
Česnakas – 13,2pH,
Avokadas – 15,6 рH,
Kiaulpienė – 22,7 рH,
Kokie yra pirmieji koronaviruso požymiai?
1. gerklės peršėjimas,
2. sausumo jausmas gerklėje,
3. sausas kosulys.
Jei pajutote visus šiuos požymius, kaip pirmoji pagalbos priemonė yra rekomenduojamas toks šiltas gėrimas: į šiltą (atvėsusį iki gėrimui tinkamos temperatūros) vandenį išspausti 0,5-1 citrinos sultis ir įsidėti 1/3-1/2 šaukštelio maistinės sodos (natrio hidrokarbonatas), gerai išmaišykite ir išgerkite. Šį gėrimą rekomenduojama vartoti antroje dienos pusėje,o dar geriau – prieš miegą, nes būtent tada organizmo terpė tampa labiau rūgštinė ir silpnėja organizmo natūralios apsauginės funkcijos. Šis gėrimas šarmina organizmą ir neutralizuoja viruso galimybes daugintis organizme.
Ši profilaktinė priemonė gana plačiai naudojama Izraelyje ne tik šio, bet ir kasmetinio gripo bei kitų kvėpavimo takų virusų prevencijai.
Būkite sveiki!
Pasidalinkite šia informacija su jums artimais žmonėmis.
Straipsnis parengtas remiantis:
JOURNAL OF VIROLOGY, Apr. 1991, P. 1916-1928 Vol. 65, No. 4 0022-538X/91/041916-13$02.00/0 Copyright © 1991, American Society for Microbiology

Alteration of the pH Dependence of Coronavirus-Induced Cell Fusion: Effect of Mutations in the Spike Glycoproteint THOMAS M. GALLAGHER,* CRISTINA ESCARMIS,4 AND MICHAEL J. BUCHMEIER Department of Neuropharmacology, Scripps Clinic and Research Foundation, La Jolla, California 92037 Received 1 November 1990/Accepted 10 January 1991
https://jvi.asm.org/content/jvi/65/4/1916.full.pdf

Autorius:Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.