Kosmetinės kaukės veidui

Jei veido oda sausa

Jei veido oda sausa, padėti gali aliejaus kaukė. Pašildykite bet kurios rūšies augalinį aliejų, jame pamirkykite medvilninę medžiagą, iškirpkite kyles akims ir burnai ir uždėkite ant veido. Šį kompresą uždenkite rankšluosčiu. Ant sausos veido odos galima dėti ir kitokią kosmetinę kaukę. Žalio kiaušinio trynį sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu augalinio aliejaus ir šį mišinį ant veido užtepkite pirštais, pamirkytais karštame vandenyje.

* Ant sausos veido odos galima dėti dar ir kitokią kosmetinę kaukę: 2 valgomuosius šaukštus varškės sutrinkite su grietine arba pienu (į šį mišinį galite įdėti ir truputį medaus), tada mišinį užtepkite ant veido. Bet kurios rūšies kosmetines kaukes nuplaukite iš pradžių šiltu, o vėliau – šaltu vandeniu.

Jei veido oda nelygi ir riebi

Jei veido oda nelygi ir riebi, patariama panaudoti neplaktų žalių kiaušinių baltymų kaukes, į kurias įlašinkite 10 lašų citrinos sulčių. Ši kosmetinė kaukė pagerina veido spalvą ir sausina pernelyg riebią odą. Jei veido oda riebi, patariama dėti ir mielines kosmetines kaukes: 10 g mielių išmaišykite su vandeniu, kad susidarytų grietinės tirštumo tyrė, užtepkite ant veido, palaikykite 10 minučių, tada nu­plaukite vandeniu.

Kauke, kai veido oda pastebimai sensta

Jei veido oda pastebimai sensta, patariama naudoti kosmetinę medaus kaukę: l valgomąjį šaukštą skysto medaus sumaišykite su tokiu pat kiekiu šilto pieno arba šiltos arbatos su suplaktu žalio kiaušinio baltymu.

* Pastebimai senstančiai veido odai sveika dėti svarainių, persimonų, citrinų, ridikų, krienų, šermukšnių ar alijošiaus kosmetines kaukes.

Krienus ir ridikus būtina sumaišyti su grietine arba augaliniu aliejumi, užtepti ant veido, palaikyti 8-10 minučių, o vėliau nuplauti šaltu vandeniu.

* Veiksminga ant pastebimai senstančios veido odos tepti ir majonezo.

Tonizuojančios veido kosmetinės kaukės

* Sumaišykite l arbatinį šaukštelį braškių ir tiek pat aviečių sulčių, į mišinį įpilkite 4 valgomuosius šaukštus pieno. Šiame mišinyje pamirkykite marlę, kurioje prieš tai išpjaukite skyles akims, šnervėms ir burnai ir uždėkite ant veido. Šią kaukę ant veido palaikykite tol, kol ji išdžius.

* Sutarkuokite nuvalytą agurką ir šią tyrę užtepkite ant veido, o vėliau nuplaukite šaltu vandeniu.

* Žalio kiaušinio trynį sumaišykite su pomidorų sultimis, įberkite pusę arbatinio šaukštelio miltų ar krakmolo, kad kaukė nenubėgtų nuo veido.

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.