Trumpai apie aviečių sultis

Nuo seno žmonės įvairias ligas gydo aviečių pre­paratais. Nustatyta, kad aviečių sultyse daug cuk­raus, organinių rūgščių, vitaminų B,C ir karotino. Aviečių sultyse esanti salicilo rūgštis skatina pra­kaitavimą ir gydo uždegimines ligas, todėl šiomis sultimis patariama gydyti karštinę, peršalimo ir in­fekcines ligas, anginą, faringitą ir kt. Aviečių sulty­se taip pat gausu ir folio rūgšties, kuri padeda kre­šinti kraują. Šios sultys yra vertinamos ir todėl, kad jose daug geležies, cinko, vario, mangano ir kobal­to. Aviečių sulčių patariama gerti sergantiems ane­mija, sveikstantiems po sunkių ligų ir nusilpus or­ganizmui. Jos gerina apetitą, malšina pilvo skaus­mus, skatina virškinamojo trakto ir skrandžio darbą. Liaudies medicinos žinovai nuo seno aviečių sulti­mis gydė hipertenziją ir aterosklerozę. Susmulkintų aviečių lapų antpilu sergantiems stomatitu ir angina patariama skalauti burną bei gerklę, o taip pat šio antpilo kompresais gydyti pūlines žaizdas ir kitas odos ligas. Šiuo antpilu patariama gydyti hemorojų, tiesiosios žarnos trūkinėjimus ir ginekologines li­gas. Aviečių sultys skatina šlapimo išsiskyrimą, pa­lengvina atsikosėjimą ir mažina aukštą kūno tempe­ratūrą. Aviečių sulčių patariama gerti pagyvenu­siems žmonėms, nes jos skystina kraują ir neleidžia susidaryti trombams.

Autorius:Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.