Naujai iškeptų tėvelių baimės

Būsimiems tėveliams, kurie dar nėra susidūrę su vaikų priežiūra ir jų raida, dažnai kyla įvairių klausimų. Tie klausimai gali atrodyti elementarūs su akivaizdžiais atsakymais, tiems, kurie jau augina vaikučius. Tačiau kaip pasiryžti ir nebijoti ieškoti atsakymų nors atrodytų ir į kvailiausius klausimus?

Kiekvieniems tėveliams norisi, kad jų atžala augtų ir vystytųsi pagal grafiką. Pradėtų sėdėti, ropoti, kalbėti pagal susirastą lavinimosi stereotipą. Tačiau kiekvienas vaikas yra skirtingas ir skirtingu greičiu tobulėja. Vienas pradeda vaikščioti dar neištaręs pirmųjų žodžių, kitas dar ilgai laikosi įsikibęs į įvairius objektus net ir galėdamas šį bei tą pasakyti.

Nebijokite klausti

Normalu, kad atsiradus kūdikiui, jūs nežinote visų atsakymų. Štai pavyzdinis klausimas ir atsakymas į jį, kurio dažna mama vengia ištarti garsiai.

Kaip žinoti, kad kūdikis yra alkanas?

Dažnas turi susiformavusį įvaizdį, kad kūdikis parodo jog yra alkanas pradėdamas verkti. Visgi tikrovėje situacija yra kitokia. Šiukštu nereikėtų laukti kol kūdikis pradės ašaroti iš alkio. Taip susierzinusį vaikelį bus sunkiau nuraminti ir užmigdyti. Todėl specialistai pataria naujagimius maitinti kas 2-4 valandas reguliariai.

Pradžioje, kol dar nėra nusistovėjusio ritmo ir kūdikio pažinimo, reikėtų maitinti dažniau. Tada mamytė greit pamatys vaikučio reakcijas ir galės nustatyti koks gi laiko tarpas yra tinkamiausias.

Ar kūdikis jau išalko taip pat galima spręsti pagal jo kūno kalbą. Nors dar visai mažytis jis jau geba komunikuoti savo poreikius. Pavyzdžiui išalkęs vaikutis pradeda dažniau laižyti lūpas, kumštelius kelia arčiau burnytės. Taip pat paglosčius galvytę jie išsižioja ir pradeda ieškoti mamytės pienelio.

Patarimai tėvams

Pirmaisiais kūdikio gyvenimo mėnesiais patarimai tėvams yra ypač svarbūs ir naudingi. Nebijokite klausti, klysti ir ieškoti informacijos atverdami savo širdis. Mokykitės ir aukite kartu su savo vaikučiais!

Autorius: Autorius

1 thoughts on “Naujai iškeptų tėvelių baimės

  1. Kūdikio atėjimas jauniems tėveliams sukelia nemažai streso, ką jau kalbėti apie pasikeitusį dienos ir nakties ritmą, baimę kaip susitvarkyti. Manau, kad išankstinis pasiruošimas, kursai besilaukiančioms, atitinkama literatšra, kūdikio laukimą paverčia stebūklingu, o jo atėjimą ramiu bei natūraliu procesu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.