Auksinės apyrankės – ne tik klasikos mėgėjams

Auksiniai papuošalai visuomet lieka madingi. Nors mados keičiasi, atsiranda naujų dizainų bei gamintojų papuošalų, bet auksinės apyrankės išlaiko ne tik savo, kaip tauraus metalo, vertę, bet ir šimtmečiais neblėstantį nešiojančio asmens statuso atskleidimą. Ir nors dažniau šį papuošalą renkasi moterys, juo pasipuošti dera įvairaus amžiaus bei lyties žmonėms.

Apyrankės vyrams. Stilingi vyrai apyrankę renkasi iš įvairių medžiagų pagamintų gaminių. Šiuo metu mėgiamos pintos apyrankės su minimaliais akmens ar metalo intarpais. Kitiems patinka apyrankės, pagamintos iš tauriųjų metalų ar gintaro. Svarbiausia, kad nešiojama apyrankė tiktų prie drabužių, aksesuarų ir juvelyrikos. Klasikinis pasirinkimas, tinkantis prie daugelio stilių, išlieka auksas. Negalvokite, kad tai nuobodu ir nuvalkiota. Galima rinktis iš daugybės aukso rūšių. Sakote, kad vienintelis aksesuaras, reikalingas vyrui, yra laikrodis ? Šiais laikais laikrodžiai nešiojami ne dėl jų funkcijos, o taip pat, kaip stilingas eksesuaras, todėl pakeitę laikrodį į apyrankę nieko neprarasite, bet tapsite išskirtiniu.

Apyrankės moterims. Jei vyrams reikia gana gerai apgalvoti pasirinkimą nešioti apyrankę, tai moterims tai yra visiškai įprasta ir savaime suprantama. Bet kokiai progai, skirtingų puošnumų bei tipų, su brangakmeniais ar be jų. Apyrankės nešiojamos ne tik ant riešo, bet ir ant dilbio ar ant kojų.

Metalo rūšys ir kokybė. Pirkdami aukso papuošalą būtina atkreipti dėmesį, kokią dalį sudaro grynas auksas. Grynas auksas yra minkštas, todėl juvelyriniuose dirbiniuose naudojami lydiniai. Tad jei 24 karatų auksas yra laikomas grynu, tokios prabos papuošalo nerasite. Taip pat, pagal ISO standartą, naudojama trijų skaičių kombinacija, parodanti aukso kiekį lydinyje. Pavyzdžiui, jei būtų nurodyta praba 999, reiškia, kad tik 0,1% papuošale panaudoto metalo yra ne auksas. Rinkoje dominuoja geltonos, baltos bei rožinės spalvos auksas. Geltona – labiausiai įprasta, natūrali spalva, bet jos atspalvis taip pat gali skirtis nuo priemaišų rūšies bei kiekio. Rožinis auksas gaunamas maišant su variu, o baltas su baltojo metalo lydiniais.

Jei jaučiate poreikį parodyti savo vertę ir stilių, auksinė apyrankė tam puikiai tiks. Tokiu atveju, jei nepatinka aukso spalva, gelbsti baltasis ar rožinis auksas. O jei esate nusiteikę laikyti savo auksines monetas užrakintas, yra ir kitokių apyrankių pasirinkimų.

Author: Autorius

1 thought on “Auksinės apyrankės – ne tik klasikos mėgėjams

  1. Prie kaklo papuošalų moterys dažniausiai derina apyrankes, kurios dažniausiai būna tokios pačios spalvos, tokio pačio stiliaus ir dizaino. Apyrankes ir kaklo papuošalus moteriškoji lytis dažniausiai renkasi iš vieno rinkinio. Jeigu perlinis vėrinys, tai ir perlinė apyrankė ir tikėtina, kad perliniai auskarai.Sis aksesuaras moterims yra iprastas ir daznas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.