Patarimai studentams, kurie bijo, kad jų rašto darbai bus įvertinti kaip plagijuoti

Vieni studentai, moksleiviai mokosi dėl savęs ir yra sąžiningi, o kiti tingi, nespėja, galvoja, kad prasmuks ir paskutinę naktį ima kopijuoti svetimus rašto darbus arba netinkamai cituoja, o tai taip pat gali būti palaikyta plagiatu. Bet kuriuo atveju, net jei studentas žino, kad viską rašė pats, jis visgi dėl įdomumo ir savo ramybės tikrai nori pasitikrinti ką apie jo rašto darbo unikalumą mano plagiato tikrinimo sistema. Jau nėra ką kalbėti apie tuos, kurie tikrai kopijavo, kombinavo, perfrazavo ir dabar nemiega naktimis, nes nežinia ar kas pastebės, kad pačio minčių ten sunku atrasti. Tokiais atvejais praverčia plagiato tikrinimo sistema. Kuria, beje, naudojasi ir tokios institucijos kaip universitetai, kolegijos, mokyklos.

Mokytojai ir dėstytojai taip pat naudojasi plagiato tikrinimo sistemomis. Taigi, jei Jums sistema rodys, kad yra nemaža procentinė turinio dalis kopijuota, vadinasi Jūsų dėstytojams sistema rodys tą patį ir jeigu dar turite laiko galite gelbėti savo rašto darbą, o kartu ir reputaciją.

Kartais studentų ar moksleivių darbai yra palaikomi plagiatu visai netyčia, pavyzdžiui dėl to, kad nežinojo kaip teisingai skyrybos ženklais pateikti citatą.

Ar žinojote, kad egzistuoja daugiakalbė, nemokama, online veikianti, lietuvių sukurta plagiato tikrinimo sistema? Štai sprendimai tiek lietuviams, tiek ir užsienio studentams:

Daugiakalbė plagiato tikrinimo sistema anglakalbiams studentams ir moksleiviams: https://www.plagramme.com/

Daugiakalbė plagiato tikrinimo sistema lietuvių kalba: https://www.plag.lt/

Ko gero, vienas didžiausių pliusų — sistema yra nemokama. Žinoma, prieinama yra ir mokama jos versija su dar daugiau galimybių ir patogumų. Tačiau paprastą patikrinimą gali atlikti kiekvienas studentas tiesiog online ir nemokamai.

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.