Skanūs naminiai kūčiukai

kuciukai0,5 kg  miltų
pilna stiklinė pieno (vandens),
50 g ištirpinto sviesto (kepinių margarino arba aliejaus)
žiupsnelis druskos,
20-30 g mielių (arba 7-10 g sausų mielių),
ketvirtis stiklinės aguonų,
100 g cukraus.

Gaminimo eiga:

2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenį. Supilamos nedideliame cukraus kiekyje ištirpintos mielės (sausos mielės sumaišomos su miltais), truputį pašildytas pienas (arba vanduo), jokiu būdu jis negali būti karštas. Viskas išmaišoma, paviršius užsijojamas miltais ir, uždengus audiniu, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas sviestas (aliejus ar margarinas), įberiamas cukrus, aguonos, druska, įsijojami likusieji miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus audiniu dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi apie 1 cm. storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mentele. Iškepti kūčiukai, dar kurį laiką gali būti džiovinami orkaitėje, kad būtų traškesni.

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.