Liaudiški patarimai slogai gydyti

a97196_g130_10-blowing-nose

Liaudiški patarimai slogai gydyti

 2-3 skilteles česnako ir 1/4 svogūno įdėti į įkaitintą augalinį aliejų. Atvėsinti ir lašinti į nosį 3-4 kartus per dieną ir sloga praeis.


2 šaukštus susmulkinto svogūno užpilti 50 ml. šilto vandens, įdėti 1/2 arbatinio šaukštelio medaus (palikti 30 minučių kad pritrauktų). Lašinti į nosį po 3-5 lašus.


30 gr. medaus ištirpinti 70gr. šviežių raudonųjų burokėlių sulčių. Šį tirpalą lašinti į nosį po 5-6 lašus, 4-5 kartus per dieną.


Ankstyvose slogos stadijose labai padeda rytinis kontrastinis dušas: šaltas vanduo (7-9°С) 2-3 sekundes, paskui iki 5 sekundžių karštas vanduo (tokio karščio kiek galite ištverti). Pakartoti keletą kartų.


Tik pajutus prasidedančia slogą uždėti garstyčių trauklapius ant padų ir apvynioti flanele ar kitu minkštu, šiltu audiniu, užsidėti šiltas puskojines ir laikyti trauklapius tiek kiek galite ištverti (paprastai nuo 1 iki 2 valandų). Nuėmus trauklapius užsidėti šiltas kojines ir greitai pavaikščioti po kambarį kurį laiką. Geriausia tai atlikti vakare, prieš miegą. Sloga praeis iki ryto.


Nuo senų laikų žinomu balzamu „Žvaigždutė” (Vietnamo gamybos) nupiešti raidę „Т” ant kojų padų (nuo pirštų iki kulno pabaigos) ir 2-3 valandoms užsidėti vilnones kojines. Vietoje šio balzamo galima panaudoti 3-5% jodo tirpalą ir juo nupiešti raidę „T“.


Galima ir uostomąjį tabaką panaudoti slogos gydymui: įkvėpti uostomąjį tabaką kaip galima giliau, kad per nosiaryklę jis pakliūtų į burną. Po keleto tokiu „pakvėpavimų“ sloga praeina.


Acto garai taip pat palengvina slogos sukeltus negalavimus. Užlašinkite šiek tiek acto ant įkaitintos keptuvės ir pakvėpuokite garais įkvėpdami pro nosį.


Kraujavimą iš nosies gydo šviežiai išspaustos dilgėlių sultys. Šių sulčių vartoti po 1 arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną.


Sutrinti džiovintą raudonėlio žolę į miltelius ir sloguojant uostyti keletą kartų per dieną.


Sloguojant rekomenduojamą valyti nosies šnerves burokėlių sultyse sudrėkintu skudurėliu ar vatos tamponėliu.

Taip pat slogos gydymui kartais yra rekomenduojamos svogūnų sultys, bet prieš naudojimą jas geriau būtų atskiesti pienu, tai neutralizuos deginantį svogūno poveikį o gydomosios savybės išliks. Suvilgyti vatos tamponėlius šiuo svogūnų sulčių ir pieno mišiniu ir įsikišti į nosį ir palaikyti tol kol nejaučiate diskomforto.


Sloguodami kramtykite medaus korius kelet kartų per dieną.


Nedidelį burokėlį nuplauti, smulkiai sutarkuoti ir išspausti sultis. Įdėti medaus kad gautusi 30%-tirpalas, šį tirpalą laikyti šaltai ir lašinti po į lašus į kiekvieną šnervę.


Taurelėje ištirpinkite 0,5 šaukštelio sodos ir 0,5 šaukštelio druskos. Šiuo tirpalu skalaukite nosį keletą kartų per dieną.


Esant chroniškai bet nealerginei slogai rekomenduojamas „padažas“ iš tarkuoto krieno sumaišyto su 2-3 cireinų sultimis. Krienai turi būti švieži, tarkuojami ne vėliau kaip savaitė po šaknų iškasimo o paruošta priemonė šaldytuve gali būti saugoma ganėtinai ilgai. Ši priemonė vartojama po arbatinį šaukštelį 2 kartus per dieną, rekomenduojama pusė valandos po preparato suvartojimo nevalgyti ir negerti. Pradėjus vartoti preparatą pirmą savaitę sloga suintensyvėja o vėliau visiškai praeina.


Labai naudinga esant stipriai slogai gerai pasikaitinti pirtyje ir išgerti liepžiedžių arbatos ir atsigulti į lovą..


Sumaišyti 1 dalį rozmarino ir 9 dalis saulėgrąžų ar alyvuogių aliejaus. Kelioms valandoms palikti kad pritrauktų karštoje orkaitėje arba ant krosnies, paskui iškošti ir nusunkti tirščius. Lašinti į kiekvieną šnervę po 1-2 lašus šio aliejaus 2 kartus per dieną.


Augalinį aliejų kaitinti 30-40 min. verdančio vandens inde, iškaitinus- ataušinti ir į aliejų sudėti smulkintą česnaką ir svogūną, palikti nusistovėti 2 val., iškošti ir naudoti tepti nosies gleivinę esant lėtinei slogai (alerginiam rinitui) .


Pakaitinto kojas karšto vandens vonelėje su ištirpintomis garstyčiomis. Po procedūros užsidėkite vilnones kojines ir atsigulkite į lovą. Galima į medvilnines kojines ar puskojines nakčiai įberti garstyčių miltelių, kad jie atsidurtų ties padais. Kaitinti kojas galima tik tuomet kai nėra pakilusios kūno temperatūros.


Grikių kruopas pakaitinte ant karštos keptuvės, supilkite į drobinį maišelį ir pridėkite virš nosies. Laikykite jį tol kol kruopos ataušta. Tai kartokite keletą kartų per dieną.

(Maišelį su grikiais galima pakaitinti 3-5 min. mikrobangų krosnelėje)


Šviežiai išspaustas kalankės (paleistuvės) sultis po 3-5 lašus lašinkite į nosį 2-3 kartus per dieną.

Prasidėjus gripo epidemijai rekomenduojama imtis profilaktikos – lašinti po 2 lašiukus kalankės atskiestų vandeniu (3 kartus) sulčių į kiekvieną šnervę 2 kartus per dieną.


Medų ištirpinti šiltame (ne karštame) vandenyje lygiomis dalimis ir lašinti į nosį po keleta lašų 2-3 kartus per dieną.


Virintomis burokėlių sultimis valyti šnerves slogos metu esant tirštoms išskyroms.


Druską pakaitinkite ant karštos keptuvės iki maloniai karštos temperatūros, supilkite į drobinį maišelį ir pridėkite virš nosies. Laikykite jį tol kol atvės.


Masažuokite lengvais spustelėjimais nosies pakraščius nuo viršaus link šnervių. Uždėkite didįjį pirštą ant smiliaus ir darykite spaudžiamuosius judesius iš abiejų nosies pusių vienu metu ir tai žymiai palengvins jūsų kvėpavimą užsikimšus nosiai. Masažuoti galima ir vienu pirštu, bet dviem pirštais gauname geresnį efektą.

Parengta pagal bessmertnik.ru

Autorius: Autorius

1 thoughts on “Liaudiški patarimai slogai gydyti

  1. Su tabaku siūlyčiau atsargiau. Geriau visai to būdo nebandyti. Kitos liaudiškos priemonės tikrai pagelbėtų, jei šiais maratoniško gyvenimo būdo laikais save mylėtume taip, kaip mylime savo darbus ir vaizduojamės juose nepakeičiami. Deja, daugelis vos nusičiaudėję, į savo nosis puola purkšti kuo stipresnę chemiją, ko pasekoje gleivinė sudirginama, ilgainiui atrofuojasi, vystosi priklausomybė cheminiam preparatui ir pasaka apie slogą neturi pabaigos. Jei laikytumėmės bent elementarios higienos ir taip, kaip kasdien valomės dantis, taip pat išsiplautume ir nosis paprasčiausiu vandeniu iš krano, ir virusų siautėjimo sezonu bent kartą į dieną nosies gleivinę pateptume propolio aliejumi (jei nėra alergijos bičių produktams), tai tie virusai žūtų net nespėję apsigyventi šiltoje nosyje. Pravartu rūpintis ne tik savimi, o ir aplinkiniais – jei jau čiaudome, tai čiaudykime į nosinaites arba prisidengę delnu, o ne kelių metrų atstumu kitiems į veidus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.