DARŽOVIŲ IR AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ APKEPAS

200 g dribsnių, 250 g morkų, 1 vidutinio dydžio petražolių šaknis, 50 g ko­pūsto, po truputį saliero, poro, dvi stiklinės pieno.

Avižinius dribsnius nuplauname (nugraibome ašakas, piktžoles), nukošiame ir išmaišome su dalimi šalto pieno. Tuo tarpu nuvalytas ir nuplautas daržoves susmulkiname (ką galime — stambiai sutarkuojame) ir

apviriname truputyje vandens, į kurį įdėta sviesto (aliejaus). Dribsnius įdedame į verdantį pieną (mai­šydami), pridedame šiek tiek sviesto ir užviriname. Viską sumaišome, sudedame į formą, kuri patepta riebalais (sviestu, margarinu ar aliejumi), apiberta tar­kuota bandele. Kepame. Prie apkepo tinka pomidorų, agurkų mišrainė.

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.