UKRAINIETIŠKI BARŠČIAI

barsciai200 g įvairių daržovių (morkų, petražolių, salierų, porų), 250 g burokė­lių, 2 stiklinės burokėlių sunkos, svogūnas, gabalas kopūsto gūžės, 100 g pupe­lių, 2 šaukštai pomidorų pastos arba 200 g pomidorų, pagal skonį grietinės, alie­jaus, petražolių, krapų, lauro lapelių.

Daržoves nuskutame ir susmulkiname (morkas, petražoles, salierus

— bu­rokine tarka). Užpilame verdančiu vandeniu ir verdame. Svogūną susmulkina­me ir, pakepinę aliejuje, įdedame į sriubą. Stambiai supjaustytą kopūstą ir su­smulkintą porą pridedame, kai morkos ir petražolės bus apvirusios. Iš anksto iš­mirkytas ir atskirai apvirintas iki minkštumo pupeles taip pat sudedame į barš­čius, įpilame burokų sunkos, įdedame pomidorų ir užviriname. Kai užvirs, nukeliame, įdedame žalumynų (juos galima dėti ir supilsčius į lėkštes, kartu su grie­tine) .
Jeigu norime, kad sriuba būtų tirštesnė, galima į pabaigą pridėti 1-2 šaukš­telius miltų, išmaišytų su sultiniu. Jeigu nemėgstame arba negalime valgyti pu­pelių, porų, sriuba bus skani ir be jų. Vietoj pupelių (ar kartu su jomis) galime pridėti vieną kitą bulve bei džiovintą grybą (vėlgi — jeigu sveikata leidžia val­gyti grybus).

Autorius: Autorius

2 thoughts on “UKRAINIETIŠKI BARŠČIAI

  1. Puikus receptas.Aš dar bulvių dedu (rodos, jos čia nepaminėtos).

    Galima valgyt ir šiltą, ir šaltą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.