TROŠKINTOS DARŽOVĖS

darzovesŠį prancūzų valstiečių patiekalą išpopuliarino dietologas H. Ch. Geffroy. Daržovės troškinamos paprastame (tik ne aliuminiame) puode, bet tinka ir emaliuotas troškintuvas.
Ant dugno įpilame vieną-du šaukštus aliejaus (jeigu puodas nesiaurėjantis į apa­čią, o plačiu dugnu, galima įpilti ir šaukštą-kitą vandens).

Paskui sluoksniais dedame įvairias daržoves, supjaustytas 3-5 mm storio skiltelėm. Į apačią deda­me sultingesnes daržoves. Troškiniui tinka svogūnai, porai, salierai, petražolės, burokėliai, pomidorai, bulvės ir kt.
Vasarą, kai yra cukinijų, aguročių, patisonų bei šviežių bulvių, grybų, siū­lome išbandyti tokį troškinį. Apačioje dedame bulves (cukinijos išskysta), toliau sluoksnis cukinijų, patisonų ir aguročių (galima ir visų po truputį), vėl po sluoks­nį bulvių ir cukinijų, tada užberiame "chmeli-suneli" (ar kitų aromatingų pries­koninių žolių), supjaustome petražolių šaknų, morkų (2-3 mm storio skiltelė­mis, kad gerai suminkštėtų), smulkiai papjaustome svogūno. Jeigu turime ne­sūdytų šviežiai virtų grybų, įdedame jų kokį šaukštą (prieš tai susmulkinę). Po to vėl sluoksniais dedame bulves ir aguročius taip, kad per 1-2 sluoksnius nuo viršaus vėl būtų pridėta prieskonių, morkų, grybų (morkų galima dėti ir dau­giau, jeigu mėgstame).
Jeigu turime karščiui atsparų, į apačią siaurėjantį indą su dangteliu, jame daržoves paranku troškinti orkaitėje. Nedideliame — 0,7-l litro talpos emaliuotame ketaus inde jas ištroškinsime per 20-25 minutes. Tinka kaip antras patiekalas arba garnyras.

Troškinamos daržovės sugeria prieskoninių žolių aromatą, todėl šis patie­kalas padės įprasti prie maisto be druskos tiems, kurie mėgsta valgyti sūriai.

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.