Kaip šalinti padėvėtų drabužių skvernų ar alkūnių blizgesį

Ilgiau dėvimų drabužių alkunės arba skvernai ima blizgėti. Atnaujinti ilgiau panešiotiems drabužiams yra daug būdų, kurie buvo šeimininkių atrasti ir per eilę metų ne kartą išbandyti, tik reikia teisingai juos taikyti.

 

Jeigu blizgančią vietą palaikysite ant karštų vandens garų arba lyginsite per skarelę, sudrėkintą lietaus vandeniu (minkštu vandeniu), tai blizgesys išnyks. Blizgesį galima pašalinti ir pavalius blizgančias vietas acto skiediniu (3 dalys maistinio acto ir l dalis vandens).

Blizgančias drabužių vietas patrinkite amoniako skiediniu su­vilgytu minkštu šepečiu arba kempine. Paskui išskalaukite ir, patiesę ant sauso rankšluosčio arba gabalo drobės, kad kiaurai neperšlaptų, iš išvirkščiosios pusės išlyginkite. Galite palikti dra­bužį džiūti ant pakabos, o paskui, vos priliečiant laidyne, išly­ginkite per skarelę. Nukėlę laidynę, kol medžiaga garuoja, dra­bužį prieš plaukelį patrinkite drabužių šepečiu. 
Labai patartina lyginti tokius drabužius garų lygintuvu.

Jei staiga pastebėjote, kad ėmė blizgėti ilgiau nešiotas juodos spalvos drabužis, tai  blizgesys išnyks valant juodoje kavoje pamir­kytu vatos tamponu. Bet tai tik laikina priemonė, nes susiformuoja kavos dėmė ir tokį drabužį reikia skalbti.

 

 

 

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.