Kaip gintis nuo uodų be sintetinių preparatų

Uodai vasarą labai įkyri. Parduotuvėse yra daugybė sintetinių priemonių uodams baidyti, bet, atostogaujant ar leidžiant savaitgalius kaimo sodyboje, parduotuvė ne visada yra arti, o ir tikriausiai visada geriau stengtis naudoti mažiau sintetinių preparatų, kurių sudėtis ne visada yra pilnai žinoma. Daugelis namuose turi paprasto kamparo aliejaus ar maistinio acto ir sodos, kuriuos galima panaudoti uodams baidyti.

Kad uodai neskristų į kambarį, pastatykite kambaryje ant palangės žvake kaitinamą kvapų lėkštelę ir įpilkite į ją tru­putį kamparo aliejaus. Jei neturite tokio aromatams skleisti prietaiso, jį galima nesunkiai pasidaryti – arbatos lėkštelę pastatykite ant trijų (kad nenugriūtų) puodelių ir po šia lėkštele pastatykite uždegtą žvakę. Jei ir to nėra, tiks ir paprasčiausia įkaitinta keptuvė ar puodas. Kamparo aliejaus garai (dūmai, jei perkaitinsite) nekenkia žmonėms, o uodai jų nepakenčia.
Jeigu patalpose jau atsirado uodų, tai plačiame inde 10 minučių pavirinkite maistinį actą. Uodai išnyks.

Jei jums įkando uodas, amoniaku (amoniako tirpalas, kuris būna automobilio vaistinėlėse) arba maistinės sodos tirpalu (pusė arbatinio šaukštelio sodos
stiklinei vandens)
suvil­gykite įkastą vietą ir nebeniežės.

Taip pat skaitykite https://patariame.lt/?p=1267

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.