Vokiečių lakštiniai

600 g mėsos, 4 šaukštai aliejaus, 2 svogūnai, 4 šaukštai grietinės, 600 g kvietinių miltų, 3 kiaušiniai, 200 g vandens, 2 šaukšteliai druskos, 1 arbatinis šaukštelis cukraus, miltų, pipirų.

Mažai pasūdytą mėsą apvirti. Supjaustyti šiaudeliais, apke­pinti su svogūnais,

pridėti grietinės, truputį sultinio ir apibarstyti pipirais. Iš miltų, kiaušinių, vandens, druskos ir cukraus užminkyti kietą tešlą ir leisti pastovėti. Plonai iškočioti, apdžiovinti ore ir supjaustyti. Lakštinius virti pasūdytame vandenyje. Nukošti per kiaurasamtį ir patiekti, ant viršaus uždėjus sviesto. Kartu galima patiekti virtų bulvių su sviestu ar pupelių.

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.