Veganiški šašlykai

Paruošimo laikas – 3 paros, bet rezultatas jus tikrai nustebins. Patiekalas vertas laiko ir kantrybės! Šiam patiekalui imame 2 pakuotes sausų, šašlyko dydžio, sojos kepsnelių. Jie yra parduodami prekybos centruose. Dedame juos į puodą, užpilame maždaug 2 litrais vandens, dedame 3 kubelius daržovių sultinio ir verdame apie 10 min. Išvirusius paliekame tame pačiame puode parai laiko (atvėsusį puodą statome į šaldytuvą, arba laikome vėsiai, pvz. balkone). Para reikalinga tam, kad kepsneliai maksimaliai prisigertų skysčio ir persismelktų sultinio kubelių skoniu. Po paros švelniai rankomis išspaudžiam skystį iš kepsnelių ir juos sudedame į indą, kuriame marinuosime. Marinavimui ant kepsnelių išspaudžiame vienos citrinos sultis, supjaustome pusės citrinos žievelę, ją taip pat dedame į būsimus šašlykus, dedame vegan majonezą, pusantro arbatinio šaukštelio cukraus, druskos pagal skonį, šiek tiek maltų pipirų, apie 15 vienetų nemaltų pipirų žirnelių, 3 lauro lapus, 1-2 vidutinio dydžio svogūnus supjaustytus griežinėliais, apie 3-4 šaukštus aliejaus. Viską atsargiai išmaišome, kad nepažeistume gabalėlių formos ir laikome dar 2 paras šaldytuve. Kepame ant iešmų ar grotelių iki gražios geltonos spalvos. Kepant reikia kartas nuo karto apipurkšti purškiamu aliejumi. Skonis bus tiesiog nuostabus! Juos mėgsta veganai, taip pat neabejingi jiems lieka ir visavalgiai.



Autorius:Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.