Antis su vyšniomis

1 vidutinio dydžio antis, 70 g sviesto, 500 g šviežių arba šaldytų vyšnių, 0,5 stiklinės raudonojo vyno, pipirų, druskos pagal skonį.

(Patariame rinktis jauną paukštį, kurio svoris neturėtų būti didesnis nei 3 kg (idealus svoris yra 2-2,5 kg). Jauno paukščio mėsa bus minkštesnė, sultingesnė, malonesnio skonio (vyresnių ančių mėsa labai charakteringo, daugeliui nepriimtino skonio) ir greičiau iškeps.

Išdarinėta nesūdyta antis apie 40 – 60 min. kepama orkaitėje, dažnai palaistant ją karštu vandeniu ir sviestu, bei nutekėjusiais anties riebalais. Orkaitės temperatūrą reguliuokite pagal poreikį. Pradėkite kepti žemesnėje temperatūroje, vėliau ją palaipsniui didinkite.

Kol kepa antis, vyšnios yra ištroškinamos vyne (troškinimo laikas paliekamas šeimininkės fantazijai ir skoniui).

Iškepusi antis yra supjaustoma, sudedama į pusdubenį ir tik dabar ant jos yra užberiama druskos. Likęs nuo kepimo skystis yra sumaišomas su troškintomis vyšniomis ir užpilamas ant anties.

Patiekiama su lapinėmis salotomis.

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.