Gyvūnų augintojų kultūra. Ką reiškia geltonas kaspinas?

Šylant orams, gatvėse vis daugėja šunų mylėtojų. Į gatves išeina ir daugiau mamyčių su vaikučiais, prasideda dviračių sezonas. Dabar labai populiaru einant į lauką papuošti savo augintinį gražiu kaspinu, apkirpti drakono stiliumi ar uždėti gražesnį rūbelį.

Tačiau ką reiškia kai augintinis vedamas su geltonu kaspinu? Geltonojo kaspino judėjimas atsirado Švedijoje dar 2012 metais. Nuo tada pamažu populiarėjo visoje Europoje bei yra vis dažniau sutinkamas Lietuvos gatvėse.

Šis ypatingas kaspinas dažniausiai rišamas ne prie augintinio, o ant pavadėlio ar petnešų, kad būtų lengviau pastebimas. Jei jūsų laisvalaikio pomėgiai yra susiję su grynu oru ir daug laiko praleidžiate gamtoje ar parkuose. Nepamirškite, kad pamatę tokį kaspiną ant keturkojo, turėtumėte jam duoti erdvės. Ir visai nesvarbu ar jūs kartu vedatės savo vaiką, augintinį ar tiesiog esate gyvūnų mylėtojas.

Geltonas kaspinas yra naudojamas kaip ženklas aplinkiniams, kad šuniui reikia erdvės. Jis gali būti rišamas dėl įvairių priežasčių. Kaip pavyzdžiui, šuo yra dresuojamas ir šeimininkas nenori būti trukdomas. Taip šuo lengviau susikaupia, nėra papildomų trukdžių ir ugdymo procesas vyksta sklandžiau. Taip pat geltonas kaspinas naudojamas ir kai šuo turi elgsenos sutrikimų, rujoja – yra lengvai išprovokuojamas. Dažnai jis naudojamas net ir šuniui esant labai draugiškam, tačiau norint išvengti netikėtų situacijų šeimininkai šiuo simboliu prašo jiems duoti erdvės.

Taigi mėgaukitės savo laisvalaikio pomėgiais ir leiskite tai daryti kitiems su jų augintiniais. Taip pat nepamirškite, kad nederėtų neatsiklausus eiti artyn ne tik šunų dėvinčių geltoną kaspiną. Norint paglostyti bet kokį šunį, pirmiausia reikėtų paklausti jo šeimininko ar tai galima padaryti. Būtina mokyti šios kultūros ir savo mažuosius. Tik tarpusavio supratimas gali išspręsti visuomenės problemas ir leisti visiems puikiai leisti laiką vienoje vietoje.

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.