Kas yra urologas?

Pasaulyje pilna įvairių gydytojų specialybių ir labai lengva tarp jų visų pasimesti. Vienas iš svarbių gydytojų, kuris specializuojasi šlapimo takų, vyrų lytinių organų, vyro vaisingumo ir potencijos sutrikimų gydyme yra urologas. Tačiau urologas tai ne vien vyrų gydytojas. Jie taip pat specializuojasi ir moterų šlapimo takų sutrikimų ir ligų gydyme.

 

Urologas gali skirti vaistus ar atlikti įvairias šlapimo takų procedūras bei operacijas.

 

Ko tikėtis einant pas urologą?

 

Urologas yra šlapimo takų gydytojas, todėl rekomenduojama atvykti pilna šlapimo pūsle. Taip sutaupysite laiko jei reikės atlikti šlapimo tyrimą ir darant echoskopiją jos kokybė bus aukštesnė.

Tik atvykus pas urologą, vizitas prasideda kaip ir lankantis pas, bet kokį kitą gydytoją. Pirmiausia išklausomi jūsų nusiskundimai ir duodami užpildyti klausimynai. Kai kuriose urologijos klinikose klausimyną galite gali registratūroje ir užpildyti laukdami. Tokiu atveju konsultacija išnaudojama operatyviau ir negaištamas visų laikas.

 

Viena nemaloniausių apsilankymo pas urologą dalių (vyrams) yra digitalinis tyrimas. Todėl jam reikėtų iš anksto psichologiškai pasiruošti ir neišsigąsti atvykus pas gydytoją. Digitalinis tyrimas atliekamas kai urologas pirštu jūsų išangėje patikrina prostatos būklę – formą, elastingumą, jautrumą.

 

Šis tyrimas būtinas norint nustatyti pakitimus ir yra atskaitos taškas ieškant problemos priežasčių. Tyrimas nėra atliekamas kiekvieną kartą lankantis pas urologą jei tai darote dėl tos pačios priežasties. Jei tikrinatės profilaktiškai, tuomet tikėtina, kad kaskart atvykus šis tyrimas bus kartojamas norint įsitikinti ar neatsirado pakitimų. Nors ir nelabai malonus, tačiau būtinas užtikrinti jūsų sveikatą, todėl nusiteikite tam ir nevenkite.

 

Jei gydytojas nustato, kad reikalingi papildomi tyrimai, tuomet būsite siunčiamas pas kitą gydytoją ar jei urologijos klinika turi pakankamai įrangos, viskas gali būti atlikta tą pačią dieną. Po tyrimų gydytojas aptaria rezultatus su pacientu ir atlieka pakartotinius tyrimus arba skiria gydymą.

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.