Dantų implantai ir implantavimas

Dantų problemos ir jų estetika tampa vis labiau vertinama visuomenėje. Tai liečia ir prarastų dantų atstatymą. Kad ir kaip bebūtų apmaudu, žmogaus dantys iškritę ar prarasti dėl kitų priežasčių palieka tuščią vietą, kuri apsunkina žmogaus kalbėseną bei maisto apdorojimą. Todėl daugiau nei prieš 50 metų buvo išrasta dantų implantacija. Iki šiol tai tebėra vienas pažangiausių metodų norint atstatyti prarastus dantis, kurie tarnaus ilgai ir nekels papildomų problemų.

 

Dantų implantacijos metu yra naudojami dantų implantai. Danties implantas yra šaknies pakaitalas ant kurio tvirtinamas protezas. Pats protezas dar gali būti vadinamas vainikėliu ir gaminamas iš itin tvirtų ir patvarių medžiagų (titano). Titanas yra metalas, kuris nesukelia žmogui alergijų, todėl gali būti lengvai priimamas organizmo ir nesukelti infekcijų.

 

Dantų implantai yra ypač paklausūs, nes gali būti naudojami tiek viršutiniams dantims pakeisti, tiek apatiniams. Taip pat jie leidžia atlikti individualias procedūras nepriklausomai nuo to ar reikia pakeisti vieną, du ar visus dantis.

 

Kokiam amžiui tinka implantai?

 

Dantų implantai gali būti dedami visiems suaugusiems žmonėms, kurių žandikaulis jau yra pilnai susiformavęs. Žandikaulio formavimosi procesai baigiasi maždaug aštuonioliktaisiais žmogaus gyvenimo metais. Tačiau prieš imantis dantų implantavimo, svarbu išgydyti ligas, kurios gali turėti įtakos rezultatams ar kitaip pakenkti žmogaus sveikatai sąveikaudamos su implantais.

 

Kodėl reikėtų rinktis dantų implantavimą?

 

Dantų implantavimas yra vienintelis būdas sustabdyti kaulo nykimą ir pilnai atstatyti estetinį grožį bei sugrąžinti kramtymo komfortą. Taip pat turint implantuotus dantis ir gerai rūpinantis burnos higiena jie gali tarnauti iki keleto dešimčių metų.

Jei norite sužinoti daugiau apie dantų implantaciją ar pasikonsultuoti su savo srities profesionalais apsilankykite https://www.pilene.lt/paslaugos/dantu-implantacija.

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.