Patiekalas 4 asmenims

Ingredientai:

Šamo filė be odos – 500 g

Kiaušiniai – 2 vnt.

Malti džiūvėsiai – 4-5 šaukštai

Tarkuotas kietasis sūris – 2 šaukštai

Kapotos petražolės – pluoštelis (galima naudoti ir džiovintas)

Sviestas – 50 g

Jūros druska

Malti juodieji pipirai

Gaminimo būdas:

  1. Pasiruoškite du gilius dubenėlius. Viename suplakite du kiaušinius, antrame – sumaišykite maltus džiūvėsius, petražoles ir sūrį.
  2. Supjaustykite šamo filė plonomis 2-3 cm juostelėmis. Žuvies juosteles apvoliokite džiūvėsiuose, kiaušinių plakinyje, vėliau vėl džiūvėsiuose. Taip paruoškite visas šamo filė juosteles.
  3. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite gabalėlį sviesto kepimui. Į įkaitusią keptuvę sudėkite apvoliotas džiūvėsiuose žuvies juosteles. Kepkite 3-5 min iš abiejų pusių, kol žuvis taps apskrudusi, su aukso spalvos plutele.

Svarbi pastaba: Neperkepkite žuvies! Šamo filė paruošti pakanka 10 minučių.

Parašykite komentarą

loading...
Archyvai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas