Marinuoti grybai

Surinktus miško grybus gerai nuvalome ir išverdame. Virti reikia apie 30 min. Išvirusius grybus suberiame į kiaurasamtį ir perplauname šaltu vandeniu. Vandeniui nuvarvėjus, sudedame juos į dubenį ir pasūdome.

Pasiruošiame švarius, iškaitintus stiklainius. Į kiekvieną stikalinį ant dugno dedame po lauro lapą ir keletą grūdelių pipirų (juodųjų arba kvepiančiųjų) bei sudedame grybus. Grybų nereikia labai suspausti, reikia, kad liktų vietos marinatui.

Pasiruošiame marinatą: 1l vandens, 2 šaukštai druskos,10 šaukštų 9% acto, 3 kupini šaukštai cukraus. Šiuo šaltu marinatu užpilame grybus stiklainiuose, sudedame juos į platų puodą, ant kurio dugno yra patiestas medžiaginis rankšluostukas (kad stiklainiai nesiliestų į puodo dugno metalą). Į puodą sudėtus stiklainius pridengiame švariais dangteliais, bet jų neužsukame. Pilame vandenį į puodą, jo reikia tiek, kad apsemtų daugiau nei pusę stiklainio, bet verdant vanduo nepatektų į vidų. Vandeniui puode užvirus, sterilizuojame 20 min. ir dar karštus uždarome dangteliais. Uždengiame antklodėmis ir paliekame vėsti.

Taip marinuotus grybus galima drąsiai laikyti net kambario temperatūroje ir suvartoti reikėtų iki kitos vasaros.

p.s. Jei grybai Jums atrodys perdaug sūrūs ar aštrūs, prieš valgant juos galima pamirkyti vandenyje ir jų skonis sušvelnės.

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.