Jei mėgstate aštriai saldžiarūgščius, traškius agurkėlius – šis receptas kaip tik jums.

Ingredientai:

2 kg agurkų (gali būti peraugę, neišvaizdūs),

4 šaukštai druskos,

700 g cukraus (cukraus kiekį galima šiek tiek sumažinti),

1,5 stiklinės obuolių acto,

7 šaukštai aliejaus,

2 galvutės česnako (jei mėgstate marinuotas česnako skilteles, jų galima dėti ir daugiau),

1 šaukštas čili miltelių.


Agurkus supjaustome riekelėmis, užberiame druska bei cukrumi ir paliekame pastovėti kol išsiskirs sultys. Kai riekelės tampa apsemtos sulčių, sudedame nuluptas česnako skilteles – jei mėgstate marinuotus česnakus, skiltelių nesmulkinkite, o jei nevalgote marinuotų česnakų, dėkite susmulkintus, taip pat supilkite ir likusius marinato priedus bei viską gerai išmaišykite. Gautą aromatingą masę palikite pastovėti per naktį (apie 12 valandų), retkarčiais galima pamaišyti. Kitą dieną sudėkite į gerai iškaitintus stiklainius ir uždarykite sterilizuotais (išvirintais) dangteliais. Kaitinti nereikia, tai šaltas marinavimo būdas. Stiklainius su šiais marinuotais agurkėliais laikykite šaldytuve arba šaltame rūsyje.

Parašykite komentarą

loading...
Archyvai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas