Prieskoninių žolelių mišiniai

prieskoniaiPasigaminkime prieskoninių žolelių mišinių žiemai.

Sriuboms ir troškiniams gardinti

1.  2 dalys mairūnų, 2 dalys čiobrelių, 2 dalys petražolių, 1 dalis citrinų žievelių, i dalis bazilikų, 0,5 dalies pankolio.

2.  2 dalys krapų, 2 dalys petražolių (smulkiai supjaustyti lapai ir šaknys), i dalis mairūnų, i dalis dašių, 0,5 dalies kalendrų.

Mėsos ir daržovių patiekalams gardinti»

1.  259 mairūnų, 5 g pipirmėčių, 20 g rozmarinų, 15 g muskatinių šalavijų, 15 g dašių, 20 g čiobrelių.

  2. 15 g petražolių lapų, 15 g čiobrelių, 15 g bazilikų, 15 g mairūnų, 15 g salierų,   10 g džiovintų citrinų žievelių.

3.  30 g mairūnų, 25 g rozmarinų, 15 g šalavijų, 30 g čiobrelių.

Viduržemio jūros prieskonių mišinys

100 g valgomosios jūros druskos, po 1 šaukštą smulkiai sukapotų rozmarinų, čiobrelių ir raudonėlių lapelių. Viską sumaišykite ir sudėkite j stiklainėlius. Laikykite vėsiai. Labai tinka žuvų, mėsos, daržovių patiekalams skaninti.

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.