Labai neįprastas pyragėlių receptas. Pasigaminkite skanių „Bombikių“!

pyraggeliai

Jums nusibodo įprasti pyragėlių receptai? Parengėme jums labai neįprastą ir originalų receptą. Tai švelnaus grietinėlės ir daržovių skonio „Bombikės“. Traški tešla puikiai dera su pomidorų, varškės ir žalumynų įdaru. Toks užkandis patiks ir suaugusiems ir vaikams!

Jums reikės:

1. Tešlai:

  • 3-3,5 stiklinės miltų,

  • 1 stiklinė karšto virinto vandens,

  • 4 šaukštai augalinio aliejaus,

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus,

  • 1 arbatinis šaukštelis druskos,

2. Įdarui:

  • 5 vnt. pomidorų,

  • 200 g varškės (arba brinzos sūrio),

  • 2 skiltelės česnako,

  • žalumynai,

  • druska.

Gaminimo būdas:

1. Žiedais supjaustykite pomidorus. Varškę ar brinzą pertrinkite šakute, varškę reikia papildomai pasūdyti pagal skonį. Į varškės masę išspauskite ar sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, žalumynus ir viską kruopščiai išmaišykite.

2. Į didelį dubenį supilkite vandenį, jame ištirpinkite druską ir cukrų, tada supilkite augalinį aliejų. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą.

3. Palikite tešlą 30 minučių.

4. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Vieną iš jų iškočiokite į ploną lakštą.

5. Ant iškočiotos tešlos išdėliokite pomidorų žiedus ne mažesniu kaip 3 cm atstumu vienas nuo kito.

6. Ant pomidorų dėkite varškės masę.

7. Iškočiokite antrąją tešlos dalį ir jos lakštu užklokite pirmąjį lakštą su įdaru.

8. Paimkite stiklinę, kurios diametras būtų didesnis nei pomidorų žiedai. Pagal kiekvieno pomidorų žiedo kontūrus išpjaukite pyragėlius.

9. Kepkite pyragėlius dideliame kiekyje gerai įkaitinto aliejaus kol gražiai apskrus.

10. Iškepusias „Bombikes“ dėkite ant popierinio rankšluostuko, kad pašalinti aliejaus perteklių.

Parengta pagal http://takprosto.cc/pirozhki-bombochki/

tekstą vertė Jurgita Braškutė

 

Autorius:Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.