Nuospaudų gydymas

pedosPašalinti nuospaudas yra gana sunku, tai reikalauja nemažai kantrybės ir laiko. Pirmiausia reikia pašalinti nuospaudų susidarymo priežastį, bet tai gali būti kalta ne vien ankšta, nepatogi avalynė. Jeigu skausmingos nuoskaudos atsiranda ant padų, reikia susirūpinti dėl plokščiapadystės ar kitos pasireiškiančios pėdos deformacijos ir tik tada imtis rimtų priemonių nuospaudoms pašalinti. Pirma labai svarbi gydymo procedūra – kojų išmirkymas. Mirkyti reikia ne šiaip sau karštame vandenyje, o pasidaryti vieną iš siūlomų tirpalų:

1. Vienam litrui karšto vandens – 30 g ūkiško muilo ir 50 ml žibalo (muilą sutarkuoti). Mirkyti 15 – 20 min.

2. Ievos žievės nuoviras – 3 šaukštai džiovintos žievės 1 litrui vandens. Žievę užpilti verdančiu vandeniu, pavirinti 10 minučių ant silpnos ugnies, uždengus palaikyti 1 valandą, perkošti. Prieš naudojant – pašildyti iki reikiamos temperatūros. Mirkyti 10 – 15 minučių.

3. Ugniažolės nuoviras (man jis labiausiai padeda). 2 šaukštai džiovintos ugniažolės 1 litrui vandens. Vaistažoles užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti uždengus 10 minučių, nukošti. Į nuovirą įpilti 1 šaukštą sodos. Mirkyti 20 minučių.

4. 1 litrui pašildytų pasukų – šaukštas jūros druskos. Mirkyti 30 minučių. Jei nuospauda apimta uždegimo, tai prieš mirkymą reikia atlikti tokią procedūrą: sutarkuoti žalią bulvę (geriau seną, pernykščią), sumaišyti su šviežiu pomidoru ir uždėti kompresą bent porai valandų. Uždegimą turėtų nuimti. Jeigu uždegimas pilnai nepraėjo, procedūrą teks pakartoti iš naujo.

Prieš mirkant kojas, tenka atlikti dar vieną darbą – pasiruošti, ką dėsime ant nuospaudos.

Rusų žiniuoniai siūlo tokius receptus:
1. Ruduosius svogūnų lukštus užpilti 80 % -tiniu actu, palaikyti 2 savaites. Po to tuos lukštus storu (apie 2 mm) sluoksniu dėti ant nuospaudos, aprišti ir laikyti per naktį. Taip daryti bent 3 kartus iš eilės.
2. Prie išmirkytos nuospaudos pridėti gabaliuką šviežios mėsos. Dedama 3 kartus per parą – ir nuospauda išnyksta.
3. Sausoms nuospaudoms gydyti siūlo pasidaryti tokį tepalą: į 80 % acto stiklinę įdėti sveiką kiaušinį. Acto turi būti tiek, kad pilnai apsemtų kiaušinį. Po 8 dienų kiaušinis visiškai ištirpsta. Gauta masė dedama tik ant išmirkytos nuospaudos, prispaudžiama pleistru ir šiltai apvyniojama. Kartais užtenka ir dviejų tokių procedūrų.

Dar keli gydymo receptai.
1. Žirnio didumo švaraus bičių pikio gabaliuką, pamirkytą spirite, bet jeigu pikis šviežias tiks iš karto, uždėti ant nuospaudos, prispausti pleistru, apibintuoti ir išlaikyti 3 paras. Atšokusią nuospaudą steriliai išlupti, arba nupjauti.
2. Nedidelėms nuospaudoms gali pilnai pakakti bet kokio spygliuočio medžio sakų. Gabalėlį sakų uždėti ant nuospaudos, aprišti. Po paros tai pakeisti nauju sakų gabalėliu.
3. Sutrinti 2 galvutes česnako, sumaišyti su vidiniais (žarnų) taukais, pridėti šaukštą kamparo aliejaus, viską gerai išmaišyti. Gautu tepalu išmirkytas nuospaudas ištepti nakčiai, aprišti.
4. Iš svogūno laiškų sugrūsti košelę ir nakčiai dėti kompresus ant nuospaudų. Ši priemonė labai tinka ir sutrūkinėjusiems kojų kulnams.
5. Labai gera priemonė nuospaudoms šalinti yra citrina. Ant tinkamai išmirkytos nuospaudos dedamas citrinos gabaliukas su žieve ir minkštimu. Gerai aprišama ir laikoma bent 2 paras. Tada vėl uždedamas naujas gabaliukas bent 2 paroms. Po šitokio gydymo ir labai sena bei skaudi nuospauda neatlaiko ir ją be vargo išlupsite. Kodėl reikia išlupti? Tai labai svarbu, nes nuospaudos turi šaknis kurios yra giliai odoje ir jeigu visko neišlupsite, ji vėl pradės didėti.

Na, dabar jau galime pradėti gydymą.
Jei nuospauda uždegiminė, užsidedame bulvės su pomidoru. Į karštą vandenį prisitarkuojame ūkiško muilo, įsipilame žibalo ir mirkome. Po 10 minučių pasižiūrime, kaip mūsų „džiaugsmas“ atrodo. Kas spėjo atmirkti, tai greitai nubraukiame su pemza ar su manikiūrine dilde ir mirkome toliau. Jei po 20 minučių mirkymo rezultatas ne per geriausias, tai galima pamirkyti šiek tiek ilgiau. Tada sausai nušluostome, nuvalome, nutriname viską, kas valosi ir dedame, pavyzdžiui, citrinos gabaliuką. Gerai aprišame, kad aprišimas atlaikytų 2 paras ir netrukdytų gyventi normalų gyvenimą. Po dviejų parų patikriname. Viską, kas numirko, nutriname, nupjaustome. Jei rezultatas dar ne koks, tada vėl dedame citrinos.

Ir tegul niekada daugiau jūsų nevargina nuospaudos!

Žmones yra skirtingi – kraujo grupė ir kūno sandara, skiriasi ir mūsų nuospaudos, bet tikimės, jog kiekviena iš jūsų atsirinksite sau tinkamiausią būdą.

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.