Kaip atsikratyti pleiskanų. Liaudies medicina

pleiskanosDaugelis žmonių į pleiskanas žiūri kaip į nemalonų, tačiau laikiną reiškinį, ir nelaiko šio dalyko suteikiančio nepatogumus, susirgimu. Net nežiūrint į tai, kad jų atsiradimas turėtų sukelti rimtą susirūpinimą, mat savaiminio pleiskanų išnykimo perspektyva lygi nuliui.

Statistikos duomenimis, apytiksliai 40 procentų planetos gyventojų susiduria su šios problemos sprendimo klausimu. Dažniausiai nuo jos kenčia dvidešimtmetis jaunimas ir daugelis iš jo tarpo ieško būdų kaip atsikratyti pleiskanų.

Pagrindiniu pleiskanų atsiradimo kaltininku laikomas patogeninis grybelis Malassezia Furfur, esantis žmogaus mikrofloros dalimi ir dalyvaujantis odos ląstelių atnaujinimo procese. Riebalinių liaukų funkcionavimo sutrikimams atsirasti padeda sekantys nepalankūs faktoriai: ekologija, stresas, infekcija, klimato kaita ar vitaminų trūkumas, kas pasireiškia staigiu grybelio aktyvavimusi organizme.

Pleiskanų atsiradimas yra visų šių aukščiau išvardintų dalykų pasekmė. Aktyvizuojantis grybelio dauginimosi procesui pastebimas staigus odos ląstelių augimo ciklo sumažėjimas. Savaitės eigoje pleiskanų skaičius ima viršyti normą, ko pasekoje jos tampa labiau pastebimos.

Nežiūrint į aktyvų farmacijos pramonės augimą, pleiskanų gydymo liaudiškais metodais šalininkų nemažėja. Šių būdų pranašumas slepiasi tame, kad jų sudėtyje tėra tik natūralūs komponentai, kas savaime sumažina alergijų ir kitų pašalinių poveikių tikimybę. Egzistuoja daugybė būdų, kaip atsikratyti pleiskanų. Kai kuriuos iš jų pateikiame žemiau.

Pleiskanų gydymo būdai

• Linų aliejus. Profilaktikai ir susirgimo gydymui būtina kasdien gerti po vieną valgomąjį šaukštą „ant tuščio skrandžio“. Linų aliejus labai turtingas įvairių mūsų organizmui būtinų vitaminų. Vartoti likus pusvalandžiui iki valgio. Trukmė – iki pusmečio.

• Jūros druska laikoma vienu iš paprasčiausių ir lengviausiai prieinamų būdų išgydyti pleiskanoms. Druska uždedama ir intensyviai įtrinama į išplautų plaukų šaknis, po ko rekomenduojama juos gerokai paskalauti šiltu vandeniu ir nusausinti rankšluosčiu. Nerekomenduojama plaukus džiovinant naudotis džiovintuvu. Rezultatus pastebėti galima jau po savaitės kasdieninių procedūrų.

• Dar vienu efektyvia priemone atsikratant pleiskanų laikomas dilgėlių nuoviras, kuriam paruošti 150 gramų augalo lapų užpilami 0,5 litro vandens, po ko verdama apie 40 minučių. Į atvėsintą ir perkoštą nuovirą būtina pridėti 2 šaukštus acto. Mišinį į plaukus įtrinti reikalinga kiekvieną dieną, masažuojant galvos odą pirštų galiukais.

• Atsikratyti riebių pleiskanų padės medetkų užpiltinė, kuri įtrinama į plaukus 2-3 kartus į savaitę. Kaukė uždėta ant plaukų turi būti laikoma apie valandą, po ko plaukus būtina išplauti.

• Taip pat prieš pleiskanas yra naudojamas svogūnų lukštų užpiltinė, kurios paruošimui prireiks 50 gramų lukštų užpiltų 1 litu verdančio vandens ir viso šio turinio išlaikymas 30 minučių. Užpiltine skalaujami plaukai, saugantis kad nepatektų į akis.

• :Šaltalankio sulčių arba aliejaus mišinys su bet kokiu augaliniu aliejumi įtrinamas į plaukų šaknis esant pleiskanoms ar sausai seborėjai.

• Varnalėšų aliejus sumaišomas su pora kiaušinio trynių ir šaukštu medaus. Kaukė dedama ant plaukų ir galvos odos.

• Du kiaušinio tryniai sumaišomi su pora šaukštų abrikosų kosmetinio aliejaus. Įtrinama į galvos odą.

• Atsikratyti sausų pleiskanų padės ricinos ir migdolų aliejų mišinys santykiu 1:3 parašyta seka. Gautą mišinį įtriname į galvos odą lengvais pirštų judesiais.

• Puikus būdas atsikratyti sausų pleiskanų yra naminis sviestas iš natūralaus pieno, kurį reikia įtrinti į plaukų šaknis ir palikti visai nakčiai. Ryte prieš einant į darbą išplauti. Minėtas būdas leidžia pamiršti pleiskanas per porą dienų.

vsenarodnaya-medicina.ru

vertė: sarmatas.lt

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.