Medus kaip kosmetinė priemonė

medusMedaus statinėje nėra vietos deguto šaukštui, juk šis skanumynas atneša neįkainojamos naudos mūsų organizmui. Apie produkto gydomąsias savybes žinojo dar senovės graikai, kurie jo pagrindu kūrė kremus ir gydomąsias medžiagas. Medus ir jo produktai buvo naudojami įvairiems gydomiesiems tikslams.

Tuo pat metu medų imta naudoti ir kosmetiniais tikslais – veido ir plaukų kaukių receptai buvo perduodami iš kartos į kartą ir naudojami iki pat šių dienų.

Šiuolaikiniai mokslininkai iš rimtųjų ėmėsi šio produkto tyrinėjimo ir išsiaiškino, kad jame yra cukrų, kurie turi puikių drėkinančių ir jauninančių savybių, organinių rūgščių ir vitaminų kompleksų, sustiprinančių medžiagų apykaitą odoje, taip pat mikroelementų (natrio, kalio, kalcio, magnio), turinčių uždegimo slopinamąjį poveikį.

Dėl poveikio įvairovės ir dėl to, kad medus suderinamas su bet kokiais aktyviaisiais ingredientais, jo ekstraktai naudojami veido, kūno, plaukų priežiūros priemonėse, nepriklausomai nuo odos tipo ir be amžiaus apribojimų.

Šis saldumynas tampa dažnu procedūrų salonuose palydovu, ar tai būtų masažai, ar spa kompleksai. Ir nenuostabu, juk oda čia tampa lyg medum tepta tiesiogine to žodžio prasme.

Medaus kaukė riebiai odai

Sumaišykite arbatinį šaukštelį medaus su kiaušinio tryniu. Užtepkite 10-15 min. ir nuplaukite šiltu vandeniu. Ši kaukė ramina odą, apsaugo nuo uždegimo.

Medaus kaukė sausai odai

Sumaišykite arbatinį šaukštelį alyvų aliejaus ir medaus ant peilio galiuko. Užtepkite penkiolikai minučių, nuplaukite šiltu vandeniu.

Medaus kaukė plaukams

Sumaišykite arbatinį šaukštelį medaus ir šaukštą pašildyto alyvų aliejaus. Užtepkite ant plaukų, apvyniokite plėvele ar dušo kepurėle, po penkiolikos minučių nuplaukite vėsiu vandeniu. Tokia kaukė sulygina plaukus, suteikia minkštumo ir žvilgesio.

Maitinamoji kaukė su medumi

Sumaišykite šaukštelį glicerino su medumi ant peilio galiuko. Užtepkite ant veido ir nuplaukite po dešimties minučių. Ši kaukė suteiks odai energijos, ją sudrėkins, sugrąžins veidui sveiką atspalvį.

Medaus kaukė rankoms

Sumaišykite šaukštelį pašildyto alyvų aliejaus ir tiek pat medaus. Užtepkite ant rankų, užsimaukite pirštines, viską nuplaukite po dvidešimt penkių minučių. Toks mišinys gerai drėkina rankas, leidžia odai regeneruotis.

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.