Bičių pikis

pikisBičių pikio istorija sieks 5000m. Pikio žaliava – lipnios medžių pumpurų dervos, kuriomis medžiai siekia apsaugoti savo atžalas. Bitės renka pumpurų dervą, perdirba jas į pikį ir naudoja jį kaip statybinę ir apsauginę priemonę bei dezinfekcinę medžiagą. Pikį sudaro apie 180 komponentų. Bičių pikis – stipriausias gamtos antibiotikas, kuris veikia ne tik bakterijas, bet ir virusus. Skirtingai nei sintetiniai antibiotikai jis neveikia normalios žarnyno floros, o patogeninė flora prieš pikį neįgauna atsparumo. Pikis saugus vartoti ir efektyvus įvairių infekcijų atveju, malšina skausmą, uždegimą, šalina, toksinus, gerina kraujotaką. Bičių pikio poveikis žmogaus organizmui labai palankus. Moksliniais tyrimais pagrįsta, kad bičių pikis perspėja ir stabdo vėžinių ląstelių vystymąsi. Saugus vartoti vaikams. Nėra jokio šalutinio poveikio (išskyrus turintiems alergines reakcijas).

Skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligę gydyti vartojamas 20 – 30 proc.spiritinis pikio tirpalas. Patariama šiuo tirpalu 40 –60 lašų lašinti į pieno arba arbatos stiklinę ir gerti 3 kartus per dieną 30 min.prieš valgį, gydymo kursas – 3-4 savaitės.

Chirurgai siūlo vartoti 20 proc.spiritinį pikio tirpalą po 30 –40 lašų su arbata arba pienu 3 kartus per dieną prieš valgį, rengiant ligonį operacijai, o taip pat ir po operacijos komplikacijų profilaktikai arba joms gydyti.

Jau seniai pastebėta, kad, vartojant pikį, geriau gyja pūlingos žaizdos, mažėja skausmai ir niežėjimas.
Kada negalima vartoti bičių pikio?

Pikį turi atsargiai vartoti sergantieji bronchine astma, egzema ar kitomis alerginėmis ligomis. Pastebėjus nuo bičių pikio alergines reakcijas, jo vartojimą reikia nutraukti.

Radikulitas. Po šaukštą medaus, saulėgrąžų aliejaus ir spirito užpilkite ant susmulkinto pikio. Šią masę užpilkite ant garstyčių trauklapių ir, uždėję ant skaudamos vietos palaikykite 15 minučių.

Dantų skausmas. 40g pikio užpilkite 100g spirito. Tirpalą laikykite 7- 10 dienų, suplakite. Vaistus ant skaudančio danties užlašinkite pipete ir uždėkite marlės tamponą.

Sloga. 20g pikio, 10g sviesto užpilkite saulėgrąžų aliejumi, kad būtų 100g, ir išmaišykite. Vaistais suvilgykite vatos ar marlės tamponus ir įkiškite į nosį ryte ir vakare.

Persišaldę. Gerkite vaistažolių arbatą su keletu lašų spiritinio bičių pikio tirpalo.

Gydomasis likeris

Nuo slogos, kvėpavimo takų katarų ir spuogų.

Trečdalį litro pikio užpilkite, kad apsemtų spiritu ir dažnai paplakite. Po savaitės perkoškite. Paskui į 1 l vandens įdėkite 1,5 kg medaus ir kaitinkite nugraibydami putas, kol medus ištirps. Perkoškite ir supilkite 1 l spirito, į šį mišinį supilkite paruoštą pikio ekstraktą. Vartokite (nepiktnaudžiaudami!) po vieną šaukštą 3 kartus per dieną.

Author: Autorius

2 thoughts on “Bičių pikis

  1. Gava dovanu bičių pikio (atrodo toks apvalus burbulas),kaip ji paruošti,kad galima butų vartoti nuo skrandžio (gastrito).
    Iš anksto dėkoju.
    Teresa.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.