Degtinė

Mūsų laikais daugeliui degtinė ko gero asocijuojasi su alkoholizmu, asocialumu ir kitomis negerovėmis. Tačiau pats gėrimas, kuris dažniausiai laikomas išimtinai vyrišku, dar niekada nepakenkė tiems, kurie moka save kontroliuoti ir jaučia saiką.
„Duonos vynas” – taip anksčiau buvo vadinamas šis spiritinis gėrimas – yra ypač vertingas vaistas.
Degtine galima gydyti ne vieną ligą. Anksčiau gydytojai šį alkoholinį gėrimą rekomenduodavo savo pacientams, besiskundžiantiems širdies negalavimais. 30 gramų degtinės kiekvieną dieną normalizuoja spaudimą, sumažina cholesterino lygį kraujyje ir nesukelia jokio neigiamo poveikio. Na nebent, jei išgertumėte daugiau…
Senovės Rusijoje esant viduriavimui prisipildavo taurelę degtinės (50 gramų), šiek tiek pasūdydavo ir išgerdavo „vienu mauku”.
Peršalus taip pat verta išgerti po taurelę.
Kad gydomasis poveikis būtų efektyvesnis, įdėkite dar garstyčių arba įpilkite ridiko sulčių.
Dar galite įmaišyti į degtinę juodųjų pipirų, tačiau šio mišinio negerkite, o tik juo praskalaukite gerklę.
Liaudies medicinoje nudegus rekomenduojama sumaišyti vyną su degtine (proporcijomis 1:2) ir šiuo mišiniu mirkyti pažeistą odą.
Reumatizmo atveju rekomenduojama kurpelės (aconitum) šaknį užpilti degtine ir laikyti tris paras šiltoje vietoje. Antpilas tinkamas vartoti, kuomet pasidaro stiprios arbatos spalvos. Šiuo skysčiu įtepkite odą nakčiai.
Degtinė padeda pašalinti ir dantų skausmus. Tam dar prireiks sodos ir pieno. 30 gramų degtinės pasūdykite ir praskalaukite burną šiuo mišiniu (galima ir nuryti). Po to praskalaukite valgomosios sodos tirpalu (1 valgomasis šaukštas ištirpintas 100 gramų vandens, šio mišinio nenurykite). Galiausiai praskalaukite burną šiltu pienu. Jo nuryti neverta, jei nesate tikri kaip jūsų organizmas reaguoja į degtinę su pienu.
Degtinė padeda esant žaizdelėms ar sumušimams. Jei neturite kitų dezinfekavimo priemonių, tuomet žaizdas galite praplauti būtent degtine.
O pasidarę mišinį iš stiklinės alyvos žiedų ir pusės litro degtinės turėsite vaistą, kuriuo tepkite žaizdeles.

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.