Paprikos (ankštpipiriai)

Iš paprikų vengrų mokslininkas Sent-Djodis pirmą kartą pasaulyje išga­vo vitamino C kristalus. Vitamino C paprikose yra nuo 100 iki 200 ir daugiau mg 100 gramų šios daržovės, be to, paprikose vit. C yra gana patvarus, todėl ir konservuo­tose, raugintose bei troškintose paprikose išlieka nemažai vitamino C.

Vertinga ir tai, kad paprikose yra nemažai vit. P, o jo labai reikia krau­jagyslių ligų profilaktikai. Yra čia ir nemažai vit. A, B ir E.
Paprikos yra šarminės terpės (+2), juose yra maždaug 1,2 proc. balty­mų.
Šiose daržovėse gausu ir mineralinių medžiagų — kalcio, kalio karbonato, magnio, fosforo, sieros, mangano, vario.

Taip pat skaitykite apie paprikų auginimą: https://patariame.lt/?p=1838

Raugintos paprikos: https://patariame.lt/?p=146

Įdarytos paprikos https://patariame.lt/?p=143

 

 

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.