Dilgėlių sriuba

dilgelePasiilgusiems žalumos ir vitaminų – pavasariu kvepianti sriuba. Tinka tik jaunos, kelis lapelius išleidusios dilgėles. Vietoj dilgėlių galima naudoti ir špinatus (rūgštynes).

Jaunų dilgėlių;
bulvių, morkų;
svogūno;
druskos, pipirų, lauro lapų, prieskoninių žolelių;

vištienos ar kiaulienos mėsos sultiniui.

Verdame mėsą tam kad gautume sultinį ir turėtume ruošinį antrajam patiekalui. Mėsai išvirus ji išimama o į sultinį dedame smulkiai supjaustytas bulves, tarkuotas morkas (jų dedame labai nedaug, tik skoniui ir spalvai paįvairinti), smulkiai supjaustytą svogūną (svogūną pjaustome labai smulkiai, kad jam suvirus jo beveik sriuboje būtų nematyti jei kas nemėgsta svogūno. Gerai suviręs svogūnas patiekalui suteikia saldumo). Kol daržovės verda paruoškime dilgėles. Jos nuplikomos verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustomos. (Vandenį, kuris lieka išėmus dilgėles, neišpilkite-  jį galima panaudoti plaukams skalauti arba atvėsinus palaistykite kambarinius augalus.) Bulvėms baigiant virti sudedamos susmulkintos dilgėlės, prieskoniai ir pavirus dar 5 min. sriuba yra paruošta. Patiekiama įdėjus šaukštelį grietinės.

 

Autorius: Autorius

1 thoughts on “Dilgėlių sriuba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.