Kaip atsisveikinti su sloga?

11129137-pretty-hispanic-girl-blowing-noseŽmogaus nosis gali atpažinti net 10 000 kvapų. Susirgus sloga, užgulta, bėganti nosis atima galimybę ką nors užuosti, neleidžia produktyviai dirbti ar užsiimti kita veikla. Taip pat negydoma ji gali išsivystyti į rimtą ligą – sinusitą. Ką daryti, kad šis negalavimas praeitų greičiau ir lengviau?

Taisyklingai valykite nosį. Jokiu būdu netraukite gleivių į save, o stenkitės jas pašalinti. Sloguojant su išskyromis pasišalina ir bakterijos, todėl nosiai išsišnypšti naudokite tik popierines servetėles.

Kvėpuokite garais. Užvirinkite puode 4-6 puodelius vandens, tada nukaiskite ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. | vandenį galite įberti sodos, nes ji skystina gleives, druskos, dezinfekuojančios nosį, įla
šinti šiek tiek eukalipto ar arbatmedžio aliejaus. Garais kvėpuokite 10-15 minučių.

Dezinfekuokite nosį. Tirpalą nosiai skalauti galite pasigaminti iš stiklinės šilto virinto vandens ir 5-7 lašų jodo. Juo kelis kartus per dieną plaukite nosies landas. Taip pat galite naudoti specialius nosies   higienai   skirtus   preparatus, kuriuose yra jūros druskos. Taip ne tik sudrėkinsite ir išvalysite nosies gleivinę, bet ir atkimšite nosį. Šnerves   iš   vidaus   patepkite skystu natūraliu medumi arba augaliniu aliejumi, kuris buvo užpiltas ant smulkiai sukapoto, sutarkuoto svogūno ar česnako.

Jei sloga kankina ilgiau nei savaitę, vartokite gleivinę sutraukiančius ar gleives skystinančius preparatus. Taip greičiau išvalysite gleivinę ir išvengsite sinusito.

 

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.