Kaip numalšinti skausmą natūraliomis priemonėmis?

HeadacheVisame žmogaus kūne yra milijonai nervų galūnių, kurias sudirginus jaučiamas skausmas. Galvos, dantų ir sąnarių skausmai dažnai užklumpa mums nepasiruošus ir gali sužlugdyti visus dienos planus. Ar žinojote, kad skausmą galima numalšinti ir natūraliomis priemonėmis?

Galvą skauda dažniausiai dėl pervargimo ir streso, miego stygiaus, deguonies trūkumo, dehidratacijos.

1.Pasidarykite garstyčių vonelę. Jai reikės 37 laipsnių vandens ir 2 šaukštų garstyčių miltelių. Mirkykite kojas tirpale 10 minučių, vėliau nuplaukite šiltu, švariu vandeniu.

2. Pajutę, kad pradeda skaudėti galvą, išgerkite porą stiklinių vandens.

3. Sukamaisiais judesiais pamasažuokite galvą, sprandą bei smilkinius.

4. Pagulėkite vonioje, į vandenį įlašinę levandos, rožių esencijos eterinių aliejų o maudydamiesi po dušu nukreipkite vandens srovę į kaklo ir galvos raumenis.

Sąnarius skauda dažniausiai dėl amžiaus jiems pradėjus dilti, dėl per mažo ar per didelio fizinio aktyvumo, antsvorio, netinkamos laikysenos.

1. Vos pajutę skausmą sąnarį 15 minučių pašildykite po šilto vandens srove.

2. Skaudančius sąnarius nakčiai apdėkite tarkuotų bulvių arba juodųjų ridikų košele ir šiltai apriškite. Taip pat galite lygiomis dalimis sumaišyti medaus ir degtinės, užtepę mišinio ant skaudančio sąnario, apriškite šviežio kopūsto lapu, audiniu ir palaikykite per naktį.

3. 20 min. pašildykite sąnarius vonioje su beržo lapų, alksnio lapų, karklo lapų ir žievės, žilvičio lapų, kaštono lapų ir vaisių, garšvos, vingiorykštės, asiūklio, viržio ar gailio antpilu. Po procedūros eikite miegoti arba nors valandą šiltai pagulėkite.

Dantų skausmą dažniausiai sukelia danties arba žandikaulio problemos: kariesas, danties įskilimas, atvira šaknis, dantenų ligos.

1. Prie skaudamo danties iš skruosto pusės pridėkite gabalėlį ledo ir kurį laiką palaikykite.

2. Skalaukite dantis pasidarę skalavimo skystį iš šaukštelio druskos ir stiklinės
drungno vandens.

3. Smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną, sutrinkite juos su druska ir gautą
masę pridėkite prie skaudamo danties. Laikykite, kol skausmas nuslops.

Šios natūralios priemonės padės nuraminti skausmą, tačiau jei jis nepraeina ir tęsiasi ilgesnį laiką, reikėtų kreiptis į gydytoją.

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.