Vakarienė lieknėjantiems

Kaip taisyklingai vakarieniauti?

11563Visi žinome, kad vakarais neverta riebiai ar saldžiai valgyti, tik štai… pristinga valios. Pirmiausia pasiryžkime, jog vakarais jokiu būdu nevalgysime saldumynų ir nesimėgausime maistu prieš miegą. Būtų idealu, jei vakaro patiekalas neviršytų 400–500 kcal normos. Tokios vakarienės variantų – begalės, bet keisti valgiaraštį derėtų pamažu. Pirmiausia taip maitintis pabandykime, pavyzdžiui, tris kartus per savaitę, vėliau pamažu stengsimės nekaloringa vakariene mėgautis kasdien. 

Jūsų dėmesiui – keletas vakarienės variantų

Spagečiai su jūrų gėrybėmis

Reikės 100 g spagečių, 200 g krevečių ar midijų, pomidorų padažo. Beje, pastarąjį pasigaminti galite pačios: tereikia 2 vidutinio dydžio pomidorų, žiupsnelio bazilikų, petražolių ir krapų, šiek tiek pipirų ir viską sutrinti elektrine trintuve.
Į keptuvę įpylusios šaukštą alyvuogių aliejaus, 5–8 min. kepkite jūrų gėrybes, supilkite padažą ir patroškinkite dar 10 minučių. Išvirkite spagečius, sudėkite juos į plačią lėkštę, o į jos vidurį supilkite jūrų gėrybes su padažu. Papuoškite žalumynais.

Lašiša su ryžiais ir brokoliniais kopūstais

Orkaitėje ant grotelių iškepkite 100 g pasūdytos ir pipirais pabarstytos lašišų filė. Išvirkite arba ištroškinkite garuose 100 g ryžių ir 50 g brokolinių kopūstų. Žuvį apšlakstykite citrinos sultimis, užbarstykite šviežių krapų ir tiekite su ryžiais bei brokoliniais kopūstais.

Vištos krūtinėlė su troškintomis daržovėmis

Kubeliais supjaustykite 100 g vištos krūtinėlės (be odos), padalykite žiedynais apie 100 g žiedinių kopūstų, kubeliais supjaustykite saldžiąją papriką, kelias morkas ir svogūnus ir viską sudėkite į puodą. Įberkite porą šaukštų šaldytų žaliųjų žirnelių ir troškinkite. Prieš baigdamos virti, pagardinkite keliomis sutrintomis česnako skiltelėmis, mėgstamais žolelių prieskoniais ir nedideliu gabalėliu sviesto (nebūtinai).

Grikiai su daržovėmis ir padažu

Nuplaukite apie 200 g grikių kruopų ir išvirkite. Kol jos verda, paruoškite daržovių mišinį: brokolinius kopūstus (arba briuselinius kopūstus), morką, svogūną, saldžiąją papriką, cukiniją, šparagines pupeles apkepkite keptuvėje su šaukštu alyvuogių aliejaus, įdėkite savo gamybos pomidorų padažo (sutrinkite pomidorą su prieskoninėmis žolelėmis ir česnako skiltele) ir įpilkite porą šaukštų vandens. Grikius sudėkite į lėkštę, užpilkite daržovių troškinio ir pabarstykite žalumynų.

Lieknėjimo klubas “Aš myliu save” jungia žmones, kurie kovoja su nereikalingais kilogramais ir nori ne tik gražiai atrodyti, bet ir puikiai jaustis.

Jei jau pasiryžote, nebelaukite, REGISTRACIJA JAU VYKSTA! Registruokitės tel. 862233852 arba elektroniniu paštu asmyliusave.klubas@gmail.com, taip pat galite tapti ir Facebook klubo „Aš myliu save“ nariu. Kreipkitės tiesiog dabar ir gaukite lieknėjimo programą skirtą būtent Jums! Jus konsultuos lieknėjimo ekspertė Modesta Žukauskaitė

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.