Posted in Straipsniai rusų kalba Sveikata

Витамин В3 — в 1000 раз эффективней остальных

Витамин В3 и его положительное воздействие на наш организм настолько мощное, что позволяет бороться с бактериальными инфекциями, против которых иногда бессильны даже антибиотики. Не удивительно, что этот витамин единственный среди остальных признан медиками как лекарство. Continue reading „Витамин В3 — в 1000 раз эффективней остальных”

Posted in Iškyla gamtoje Kenkėjai Sveikata

Natūralūs būdai apsisaugoti nuo erkių

Erkė>Siūlome pasidomėti, kokie natūralūs kvapai padidina šansus, kad klastingosios erkės nebelįs prie jūsų!

Fotolia nuotr. / Erkė

► Arbatmedis nemėgstamas ne tik uodų, bet ir erkių. Išbandykite: 10 eterinio arbatmedžių aliejaus lašų sumaišykite su 50 ml vandens ir supilkite į purškiamą flakoną. Gerai sukratykite ir apipurkškite atviras kūno vietas bei drabužius.

 

► Actas veikia kaip natūralus repelentas. Į butelį įpilkite 1 dalį acto, 1 dalį vandens, į lašinkite 10 lašų eterinio eukaliptų ar pipirmėčių aliejaus. Purkškitės gautu mišiniu kas kelias valandas. Continue reading „Natūralūs būdai apsisaugoti nuo erkių”

Posted in Daržovių patiekalai Iškyla gamtoje

Kaip greitai paruošti šviežiai raugintus agurkus?

agurkai rauginimui

Egzistuoja tikrai nemažai receptų, kurie perduodami iš kartos į kartą. Dažniausiai rauginimo procesas trunka 2-3 paras. O ką daryti, jei šviežiai rauginti agurkai reikalingi čia ir dabar? Kaip greitai paruošti šviežiai raugintus agurkus?

Patyrusios šeimininkės žino, kaip paruošti šviežiai raugintus agurkus per 1,5 valandos! Ir tai nėra kažkas iš fantastikos serijos. Šviežiai raugintų agurkų paruošimui reikalingi maži agurkėliai, tamsiai žali, su „spuogeliais“. Prieskoniams prireiks krapų, 2-3 česnako skiltelių, 1 šaukštas druskos 1 kg agurkų. Continue reading „Kaip greitai paruošti šviežiai raugintus agurkus?”

Posted in Jūros gėrybės Sriubos

Midijos kukurūzų sriuboje

midijos_geldelese150 g morkų, apie 200 g išgliaudytų midijų, 1 indelis konservuotų kukurūzų (600 – 700 g), 0,9 – 1 l pieno, 1 svogūnas.

Midijas atitirpinkite, nusausinkite ir pavirkite vyne ant silpnos ugnies, kol vynas išgaruos. Daržoves smulkiai supjaustykite ir apie 5 min. pakepinkite. Į 0,5 l vandens supylę kukurūzus su skysčiu, apvirkite apie 3 min., nukoškite ir sukrėskite prie kepintų daržovių. Tuomet viską dar apie 5 min. pakepinkite. Pertrinkite, įpilkite pieno, paskaninkite prieskoniais, užvirinkite ir sudėkite midijas. Pieną pilkite po truputį, žiūrėdami pagal tirštumą.